Putin 17. januara dolazi u Beograd, a posetiće i ovo selo u Sremu

Autor: Republika

Vesti

26.12.2018

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetiće Srbiju 17. januara, a njegovu posetu neće željno čekati samo u Beogradu, da bi razgovarali o krupnim političkim pitanjima, već i podno Fruške gore u malom sremskom Banstolu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin, predsednik Rusije

Samo dan nakon što je poseta ruskog predsednika potvrđena, na Crkvi Blage Marije u Banstolu, nadomak Sremskih Karlovaca, koju je narod već prozvao Putinova, osvanula je centralna kupola uz četiri manje sa krstovima zlatne boje.

Ova faza praktično predstavlja završetak grubih građevinskih radova na crkvi, a osveštao ih je episkop sremski Vasilije sa sveštenstvom.

U narodu se uveliko priča da su radovi ubrzani zato što će Putin crkvu imenjakinju obići tokom posete Srbiji, ali to niko od sveštenstva nije hteo da potvrdi prilikom osveštenja. Samo su kratko dodali da je Putinu preko ruskih diplomata uručen poziv za posetu.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading