Premijerka Srbije o tragediji kod Niša: Sistemski problem ne može da se reši za pet, šest godina

Autor: Tanjug

Vesti

24.12.2018

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je velika tragedija koja se dogodila na pružnom prelazu kod Niša, kada je poginulo petoro ljudi, i ocenila da sistemski problem koji decenijama postoji u saobraćajnoj infrastrukturi ne može da se popravi za pet-šest godina.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ana Brnabić

Ona je gostujući na RTS-u rekla da je na tom pružnom prelazu postojala adekvatna signalizacija, ali ne i rampa, jer su stručnjaci procenii da ne treba da bude na tom mestu i dodala da će uskoro biti postavljena.

- Mislim da ne treba na svim pružnim prelazima da postoji rampa, ali signalizacija da. Puno je vremena potrebno da svi prelazi budu bezbedni i mi na tome radimo. Apsolutno je jednostavnije postaviti rampu, ali da li je svrsishodnio na svom pružnim prelazima postaviti je. To puno košta - rekla je Brnabićeva.

Premijerka je dodala da će Vlada u 2019. godini biti fokusirana na pruge, kao i da je prioritetan projekat modernizacija pruge Niš-Dimitroivgrad.

Istovremeno, ona je apelovala na sve učesnike u saobraćaju da budu ozbiljni i odgovorni, da ne voze u alkoholisanom stanju, da ne kucaju poruke, ne razgovaraju. 

- Osećam odgovornost svaki dan i zbog ove nesreće i zbog vode u Zrenjaninu i što škole nemaju dovoljno kompjutera. Kada se nešto desi, ne možete sve istovremeno rešiti, ali zato apelujem da svi budemo odgovorni - rekla je Ana Brnabić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
sava

24.12.2018 21:19

Bilo, ne ponovilo se!

Milan

24.12.2018 21:22

Koliko god da košta ,problemi se moraju rešiti.Ogromna tragedija.

bojan

24.12.2018 21:31

Tako je,ali ovo je trebalo uraditi pre mnogo godina.

Dejan

24.12.2018 21:54

Vlada državu vodi ozbiljno i odgovorno i razvija našu privredu.