Ovako je Stefanović reagovao na Pacolijevo vređanje Srpkinja!

Autor: Republika

Vesti

24.12.2018

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocenio je da su rasističke i seksističke izjave prištinskog ministra Bedžeta Pacolija, koji je rekao da je Srbija angažovala "žene da grle "crne" predstavnike članica Interpola", odraz stanja političkog establišmenta u Prištini.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Nebojša Stefanović

- Rasističke i seksističke izjave koje vređaju dostojanstvo žena, ali i na primitivan način sugerišu da su delegati iz Afrike manje vredni ljudi, pritom korumpirani i spremni da za nadoknadu daju svoj glas, očigledno su odraz stanja političkog establišmenta u Prištini, a moj posao je da stanem u zaštitu svih žena koje su kao deo srpske delegacije hrabro i časno branile interese Srbije - rekao je Stefanović.

Stefanović je istakao da nakon komentara Pacolija smatra da je i onima koji su bili skeptični u vezi sa stavovima Srbije sada potpuno jasno da je Generalna skupština Interpola donela ispravnu odluku kada je uskratila podršku takozvanom "Kosovu" da postane članica te organizacije. Stefanović je rekao za Tanjug da ga posebno zabrinjava što Pacoli Interpol vidi kao organizaciju u kojoj stvari funkcionišu prema principu visoke korupcije, a delegate ove najvažnije policijske organizacije kao ljude niskog morala i lako potkupljive.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bedžet Pacoli

- Ova poslednja epizoda je samo jedna u nizu koja pokazuje koliko je Srbija bila u pravu u svojim argumentima i koliko malo prištinske institucije vode računa o integritetu u profesionalnom delovanju Interpola - naglasio je Stefanović. Pacoli je u sredu na sednici odbora za spoljne poslove parlamenta samoproglašenog Kosova rekao da je Srbija angažovala jedan broj "lepo obučenih" žena koje su tokom zasedanja Generalne skupštine Interpola u Dubaiju grlile "crne" predstavnike zemalja članica Interpola da bi lobirale protiv članstva Kosova u toj međunarodnoj policijskoj organizaciji.

- Imali su oko 10 lepo obučenih žena i svaka od njih je odlazila do stola nekog crnca i govorila - "Izvinite, kako ste?", zagrlila ih i ostavila kovertu", rekao je Pacoli, koji je pokušao da opravda neuspeh lobiranjem Srbije protiv Kosova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading