"NATO da dostavi priručnik ko može na Sever!"

Autor: Republika

Vesti

24.12.2018

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da nikakve oružane formacije Albanaca ne mogu da uđu na sever Kosova bez saglasnosti KFOR-a i da takav dogovor koji je napravljen sa NATO-om treba da se pretoči u direktivu koju treba da poštuju svi na terenu, da, kako kaže, ne bi došlo do situacije da to bude inicijalna kapisla za velike probleme na KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Ivica Dačić

Povodom izjave predstavnika KFOR-a da ROSU može na sever Kosova bez dozvole, Dačić je rekao da oni tumače da ROSU nisu deo oružanih nego policijskih snaga, ali su to, dodaje, pojedinačna tumačenja.

Šef srpske diplomatije smatra da treba da se dođe do praktičnog načina karatekterisanja svih tih snaga.


“Mi nikada nismo govorili da li na sever bez saglasnosti KFOR-a i predsednika srpskih opština ne mogu da uđu ROSU, vojska, uvek smo pričali o oružanim formacijama Albanaca , tako da bi NATO morao da ima jedan priručnik o tome šta smo se dogovorili I da ga prosledi predstavnicima na terenu”, rekao je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading