Dačić objasnio: Ukidanje bezviznog režima zavisiće od statistike

Autor: Tanjug

Vesti

23.12.2018

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Statistički podaci koji će pokazati da li postoji povezanost između bezviznog režima i povećanja broja migranata ili azilanata jedini je ključni element koji će poslužiti za ukidanje bezviznog režima između Srbije i neke druge države. To je za RTS izjavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je podsetio da je Srbija zbog velikih zloupotreba ukinula mogućnost putovanja bez viza sa Iranom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Ivica Dačić

Prema poslednjem izveštaju Evropske komisije u kojem se navodi da Srbija mora bolje da kontroliše ilegalne migracije, takođe "smeta" i bezvizni režim koji Srbija ima s pojedinim zemljama.

Upitan o navodima da će Srbija preispitati bezvizni režim sa Indijom, Dačić je odgovorio da za sada nema nikakvih primedbi vezanih za neke druge zemlje.

- Jedno je pitanje da li se nekome nešto sviđa ili ne, da li je neka zemlja koja se nalazi na našem spisku po politčkoj volji EU, a drugo je pitanje da li to ima posledice kada je reč o broju migranata - zaključio je Dačić.


Srbija bezvizni režim ima sa više od 70 država.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading