Britanski analitičar o Trampovim pismima: Dogovor Beograda i Prištine nije na vidiku, SAD Vučiću nemaju šta da ponude

Autor: Tanjug

Vesti

20.12.2018

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski novinar i analitičar Tim Džuda izjavio je danas da ne vidi da je dogovor Beograda i Prištine na vidiku, uprkos tvrdnjama iz SAD da je dogovor "nadohvat ruke".

- Ne mislim da će se mnogo toga desiti i situacija će za godinu dana biti manje ili više ista - rekao je Džuda za agenciju Beta.

Na pitanje kako komentariše tvrdnje u pismima predsednika SAD Donalda Trampa predsednicima Srbije i Kosova, Aleksandru Vučiću i Hašimu Tačiju, da je dogovor "nadohvat ruke", Džuda je rekao:

- On ne zna gde se nalazite. Sećate se članka u Mondu da Tramp ne razlikuje Balkan od Baltika. Nema glasova s Balkana, nema puno glasova dijaspore - dodao je Džuda.

Britanski analitačar je dodao da su pojedini ljudi iz Trampove administracije, poput savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, upoznati sa situacijom u regionu, ali da SAD generalno nemaju uticaj u regionu.

 

 

- Tači nema snagu u parlamentu, dok SAD Vučiću nemaju šta da ponude - rekao je Džuda.

On je ocenio da konstatacija iz Trampovog pisma da je dogovor "nadohvat ruke" protivreči onome što se dešava.

- U poslednja dva meseca odnosi Beograda i Prištine su mnogo pogoršani - rekao je Džuda, dodajući da ništa ne pokazuje da je dogovor "nadohvat ruke".

Tramp je pismima od 14. decembra da iskorste priliku za postizanje sporazuma koji je nadohvat ruke i dodao da se raduje prilici da ih ugosti u Beloj kući da bi proslavili "ono što bi predstavljalo istorijski sporazum".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading