(VIDEO) Skinuo tablice, pa se vozikao gradom: Pogledajte kako Boško divlja kolima po Čačku

Autor: I. Žigić

Vesti

21.12.2018

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Dveri Boško Obradović juče je mimo svih propisa i pravila saobraćaja vozio centrom Čačka bez registarskih tablica, usput sve vreme okrenut suvozaču i snimatelju koji je sedeo na zadnjem sedištu automobila umesto da gleda put ispred sebe. Pritom je snimak divljanja usred bela dana postavio na društvenu mrežu Fejsbuk.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Boško Obradović, lider Dveri

OBRADOVIĆ: Namera mi je da utvrdim da li policija primećuje vozila bez registarskih tablica

Obradović je kod svojih stranačkih prostorija u centru Čačka seo za volan svog automobila marke opel astra iz, kako je istakao, 1995. godine i uputio se u policijsku stanicu tog grada.

NEPOSLUŠNOST

Kako je naglasio, na ovaj način želeo je da pokaže građansku neposlušnost, a sve je uradio s namerom da policiji preda "dokaze o neregularnosti izbora" koji su prethodnog vikenda održani u Lučanima, na kojima je Savez za Srbiju, čiji su deo i Dveri, opasno kiksnuo.

- Namera mi je da, pre svega, utvrdim da li policija primećuje vozila bez registarskih tablica ispred stanice, kao i da im uručim crnu knjigu izbornih neregularnosti. Ovo je moj čin građanske neposlušnosti jer maltretiraju građane zbog nevezivanja pojasa, izbacuju vozila iz saobraćaja jer ne mogu da prođu novi tehnički pregled, a nisu zaustavili naprednjačke džipove bez tablica i naprednjačke batinaše - objasnio je Obradović.

 

 

Pred policijskom stanicom je iz fascikle izvadio odštampane fotografije čak 55 džipova koji su u Dragačevu vozili bez dozvole, a iza kojih stoji SNS, i poručio da "taman na osnovu njih policija može da ih identifikuje".

POLITIČKA STARLETA

Marko Parezanović, poverenik SNS u Čačku, kaže da Obradović izigrava starletu i rijaliti-zvezdu političke scene.

- Njegovi performansi, pored toga što su patetični, veoma su opasni i neodgovorni. Neko bi trebalo da mu ukaže da, dok upravlja motornim vozilom, gleda u put, a ne u kameru. Lepo je to što je posle dugo vremena seo u stari automobil koji je prijavio kao vlasništvo. Šteta je što taj vremešni automobil nikad nije video parking Narodne skupštine, već je tamo Obradović dolazio isključivo u pasatu ili audiju najnovije generacije, sa sve ličnim vozačima - poručio je Parezanović.

Profesor saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić podseća da ponašanje političara svuda u svetu podleže posebno strogim kriterijumima, jer su predstavnici građana.

- Ovo je svesno kršenje propisa. Pritom, nije u pitanju neki sitni prekršaj, već ozbiljno delo za koje se dobija kazna od tri meseca zabrane upravljanja vozilom, osam kaznenih poena i plaćanje oko 100.000 dinara. Pošto je taj snimak dostupan na internetu, taman tužilaštvo ima dokaze protiv njega - rekao je Vujanić.

MOJ STAV

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Novica Tončev, Odbor za saobraćaj

Policija ima ovlašćenje da reaguje i na osnovu snimka. Ako je prekršen Zakon o bezbednosti saobraćaja, to onda mora po kratkom postupku da se ispita. I ja sam narodni poslanik, ali svaki prekršaj koji moj vozač napravi moram da platim. Nema skrivanja iza imuniteta i bežanja od odgovornosti, zakon mora da bude isti za sve u Srbiji

Komentarišući činjenicu da je Obradović na ovaj način pokušao nešto da dokaže, Vujanić je kratko poručio:

- Zamislite da je ubio nekoga da vidi da li pravni sistem funkcioniše! To je nedopustivo - zaključio je Vujanić. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Uđeš u automobil i ubiješ nekog radi provere - pa to stvarno nema smisla

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Nebojsa

21.12.2018 10:37

Kad neko sam sebe zezne....

Cece

21.12.2018 11:02

On grdi naprednjaka da su zaštićeni,a ovamo je i on zaštićen,jer ga niko neće kazniti.Gde je sad javni tužioci?

Mikica

21.12.2018 12:14

Vi nazadnjaci ustvari lazovi ,pricate o Bosku.On je za sve vas na gomili ,pametan ,zgodan ,lep.Pravi Srbin.Jasno.

Niko

21.12.2018 15:23

@Mikica - Mikice vodi ga kuci ako ti je lep,zgodan.....