ČUDO! Presuda kosovskog ministarstva: Zahtev za ujedinjenje nelegitiman

Autor: Republika

Vesti

20.12.2018

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako poslednjih dana nemilosrdno krše sopstveni ustav, kao i međunarodne zakone i moralne norme, secesionističke institucije u južnoj srpskoj pokrajini nisu mogle da izmisle način da odu i korak dalje u besramnom pokušaju da proteraju sve Srbe i naprave etnički čistu terorističku državu - naime, kosovsko ministarstvo lokalne samouprave ocenilo je da je zahtev odbornika opštine Južna Mitrovica o ujedinjenju severne i južne opštine nelegitiman, piše Koha.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Severna Mitrovica

Ministarstvo je odbilo da zahtev prosledi kosovskoj vladi i drugim institucijama pošto smatra da opštine nemaju ovlašćenja za takve zahteve.

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri je za 21. decembar zakazao zajednički okrugli sto na kojem će se, kako je najavljeno, pokrenuti inicijativa za potpisivanje peticija za ujedinjenje Mitrovice. 


Bahtiri je od institucija Kosova tražio da proslede parlamentu predlog za izmenu zakona na način koji bi omogućio "ujedinjenje" južnog sa severnim delom Mitrovice, koje su prema kosovskim pravnim aktima dve posebne opštine. 

Njegovu inicijativu su podržale sve političke partije u opštinskom parlamentu. 
Foto: Tanjug/D. GOLL
Kosovska Mitrovica

- Tražio sam ujedinjenje grada Mitrovice u jednu opštinu, kao što je uvek i bio. Vlada sada mora da preduzme konkretne mere na promeni zakona koji bi Mitrovicu učinio jednom opštinom - izjavio je Bahtiri posle odluke odbornika Južne Mitrovice. 


On je rekao da se određeni politički krugovi protive toj inicijativi, a reč je o onima koji se, kako navodi, "ne suprotstavljaju akcijama za podelu Kosova".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
dijana

20.12.2018 14:19

Sve im je nelegitimno!

Aleksa

20.12.2018 14:19

Umirili su se malo albanci od kako ih je naš predsednik porazio u UN.

cica

20.12.2018 14:39

HAHA koji cirkus ala ce mu zameriti njegovi.

Jelaaaa

20.12.2018 14:46

Jadni su albanci