VUČIĆ DOBIO PISMO OD TRAMPA: Evo šta tačno piše u njemu!

Autor: Republika

Vesti

20.12.2018

13:29 >> 13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je pismo od predsednika SAD Donalda Trampa, a evo šta mu je poručio šef Bele kuće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Dragi gospodine predsedniče,

Bilo je zadovoljstvo videti vas u Parizu tokom proslave Dana primirja. Sjedinjene Države cene vaše liderstvo, posebno u obezbeđivanju pune normalizacije odnosa sa Kosovom.

S obzirom na to da ulazite u završnu fazu postizanja sporazuma sa Kosovom, koji će doneti dugo željeni mir u regionu, ohrabrujem Vas da iskoristite ovaj trenutak i upotrebite političko liderstvo u donošenju odluka koje bi zadovoljile interese obeju zemalja. Bila bi ogromna šteta da se propusti ova jedinstvena prilika za mir, bezbednost i ekonomski rast.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Takođe, apelujem na obe strane da što pre postignu dogovor o normalizaciji i da se uzdrže od postupaka koji to otežavaju. Mirni i produktivni odnosi između Srbije i Kosova bili bi prekretnica za region. Sjedinjene Američke Države su spremne da u tome pomognu.

Sporazum između Srbije i Kosova je na dohvatu ruke. Radujem se prilici da Vas i predsednika Hašima Tačija ugostim u Beloj kući, kako bismo proslavili ono što bi predstavljalo istorijski sporazum - navodi se u pismu predsednika Donalda Trampa upućenog predsedniku Vučiću.

Podsetimo, Vučić je tokom jučerašnje posete Briselu naglasio da smatra da je  veoma značajno to što je Tramp iskazao očigledan interes da se reši problem Kosova.

- To govori o tri stvari: da su SAD zainteresovane za rešavanje problema Kosova kakvim-takvim kompromisom, da je u to uključen američki predsednik, prvi put otvoreno i nedvosmisleno, što znači da će velika mašinerija podržavati dolazak do takvog rešenja. I treće, pismo govori da smo ušli u finalnu fazu, a s tim jedino ne mogu da se saglasim, jer ne mislim da smo blizu rešenja - objasnio je Vučić tokom posete u Briselu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
luna

20.12.2018 14:21

Samo da dočekamo dugo željeni mir, ostalo je manje bitno!

Tijana

20.12.2018 14:21

Srbija koristi svaku priliku da pokaže da je lider u okruženju i da joj je mir prioritet.

Milana

20.12.2018 14:21

Velika pompa se digla oko Kosova, ovo je sada postao svetski problem cim se Tramp direktno umesao.

una

20.12.2018 14:41

Ovo dokazuje koliko je Vucic veliki drzavnik.