Oduvao ga! Ovako je nemački novinar žestoko ponizio Tačija!

Autor: Republika

Vesti

19.12.2018

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što su se Vučić i Tači na hitnoj sednici SB otvoreno sukobili, u odnosima Prištine i Beograda u doglednoj budućnosti radiće se samo na ograničenju štete.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

- Mnogi su letos pomislili da su predsednici Kosova i Srbije na kursu približavanja. Ali danas to zvuči kao bajka iz davnih vremena -  piše Mihael Martens za Frankfurter algemajne cajtung pod naslovom "Bitka za Kosovo polje", prenosi "Dojče vele".

"Savet bezbednosti pozabavio se odlukom parlamenta u Prištini od prethodne nedelje. Prisutni poslanici su jednoglasno — doduše parlamentarci srpske manjine nisu učestvovali u zasedanju — odlučili da se formira kosovska armija. Moskva i Beograd snažno su protestovali, a čak je i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio da za to 'nije vreme'. Sjedinjene Države su pak, kao najvažnija sila zaštitnica Kosova, izričito podržale tu inicijativu". U tekstu se napominje da je Tači u Njujorku rekao da  armija lažne države Kosovo „nikada neće biti opasnost u regionu", što su podržali Amerikanci, dok je Vučić s druge strane izjavio da je „veoma zabrinut" zbog budućnosti Srba, Srbije i Zapadnog Balkana, na šta je ruski ambasador pri UN dodao da situacija „svakog časa može da eksplodira".

 - Veličina planirane armije koja bi trebalo da se formira u narednih deset godina, a prema trenutnom stanju ne poseduje ni avijaciju, ni tenkove, za Srbiju ne predstavlja opasnost. Jer, 5.000 kosovskih vojnika nije ni desetina u odnosu na srpsku armiju."

- Spor oko pitanja da li treba da se formira armija tzv. države Kosovo, star je koliko i sama "država" Kosovo. Možda još stariji -  piše frankfurtski list i pominje Ahtisarijev plan koji se, kada je formiranje bezbednosnih trupa u pitanju, „može različito tumačiti".

„Nezavisnost se može održati samo ako se naoružamo- tako to tumače kosovski Albanci. U tome ih od početka podržava Vašington", piše Mihael Martens i zaključuje: „Nakon što su se Aleksandar Vučić i Hašim Tači na hitnoj sednici Saveta bezbednosti otvoreno sukobili, u odnosima Prištine i Beograda u doglednoj budućnosti radiće se samo na ograničenju štete."

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Lola

19.12.2018 18:05

Sa siptarima dogovora nema!

cakica

19.12.2018 18:12

I jos gore je Taci zasluzio ,ali ovo je samo pocetak njegovog ponizavanja .

Marija

19.12.2018 18:20

Naoruzanje Kosovskih Albanaca odnosno stvaranje Kosovske vojske to je stvaranje teroristicke vojske jer oni se svuda po svetu bore na strani terorista i bas protiv zapadnih sila koje ih sada najvise podrzavaju.

Adam

19.12.2018 18:37

Zasluzio je ponizenje