DAN D! Vučić danas u Briselu sa Tačijem i Ramom

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.12.2018

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji u Njujorku predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas ide u Briselu na sastanak koji je organizovala šefica evropske diplomatije Federika Mogerini.

RepublikaFoto: Tanjug/SLUŽBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE
Aleksandar Vučić, Federika Mogerini i Hašim Tači

Pozivnice za radni ručak dobili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Crne Gore Milo Đukanović, predsednik lažne države Kosova Hašim Tači, premijer Makedonije Zoran Zaev, predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i albanski premijer Edi Rama.

Sastanak lidera zapadnobalkanske šestorke počeće oko 13.30. Najavljeno je da će glavne teme biti dešavanja u regionu s obzirom na tenzije koje vladaju mesecima, pre svega između Beograda i Prištine.

Razgovaraće se i o ostvarenom u 2018, kao i o predviđanjima za 2019.

Kada je reč o evrointegracijama, Evropska komisija je još u februaru usvojila strategiju za Zapadni Balkan i u njoj je naznačeno da sve zemlje imaju evropsku perspektivu. Naglašeno je, međutim, da će brzina približavanja zavisiti od pojedinačnih zasluga i konkretnih rezultata. To je rečeno i u maju, na samitu EU i lidera Zapadnog Balkana, prvom takvom skupu posle 15 godina.

U Briselu je i premijerka Ana Brnabić, koja će zajedno sa Vučićem imati sastanak s predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom. Večeras će imati sastanak i sa predsednikom Evropske komisije Žan Klodom Junkerom.

Sastanak sledi dan posle još jednog pisma EU Ramušu Haradinaju, u kojem navode da je ugrozio napredak postignut u dijalogu.

Upozoren je da je povukao poteze koji ugrožavaju do sada postignut napredak i da format pregovora treba da ostane kakav jeste, tj. da Prištinu predvodi Hašim Tači.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Tresimesi1

19.12.2018 11:30

Dan D, je za njih.Oni su u SB UN bili moralno i pravno poniženi.

mara

19.12.2018 11:33

Ovde samo jedna zemlja ima lidera koji je lider i vođa koji svom snagom, radi u interesu svog naroda i naroda ovog regiona i čini svoju zemlju liderom u održavanju mira u regionu. Samo jedna zemlja-Srbija- je istinski lider što se istine i poštovanja dogovora tiče.

Jovana

19.12.2018 11:40

Mogerini sad kad je videla s kim ima posla mora više da pritisne prištinske političare i da ih urazumi. Srbija je uvek za politiku mira i razuma i za nastavak dijaloga.

Simona

19.12.2018 11:40

Srbija je spremna na svaki izazov