Vesić otkrio šokantne detalje iz devedesetih! Zakucao je na Miloševićeva vrata, a onda je usledio razgovor kakav nije očekivao

Autor: Alo, Republika

Vesti

19.12.2018

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda otkrio je kako je izgledao susret njega i Slobodana Vuksanovića s bivšim predsednikom Srbije Slobodanom Miloševićem i njegovom suprugom Mirom Marković.

RepublikaFoto: Privatna arhiva/Goran Vesić
Goran Vesić, Slobodan Vuksanović i Slobodan Milošević

Dva studenta su se tog januarskog dana 1992. zaputili u Tolstojevu.

- Tada smo radili za list "Student" - Slobodan Vuksanović je bio glavni i odgovorni urednik, ja njegov zamenik. Za taj list je tada pisao i Ivica Dačić, bilo nas je puno iz različitih stranaka, ali smo zajedno radili. Najpre sam radio intervju s Mirjanom Marković i po nagovoru Vuksanovića sam je pitao da li bi mogao da dobijem intervju od njenog supruga Slobodana Miloševića. Rekla mi je: "Zašto da ne". Nakon nekoliko dana, pozvala me je njena sekretarica i kazala da dođemo na intervju s Miloševićem - prisetio se Vesić za Alo kako je došlo do tog susreta i dodao da se intervju pretvorio u razgovor koji je trajao nekoliko sati.

- Vrata nam je otvorio Milošević, koga smo prekinuli u ručku. Rekao nam je: "Došli ste. Evo ja baš jedem neke sarmice" - kroz osmeh se priseća Vesić i dodaje da je razgovor bio prijatan.

- Mislio sam da mi je to prilika da mu kažem šta sve ne valja i da on to promeni. U nekoliko navrata smo ušli u raspravu oko nekih pitanja. Poštovao sam to što se nalazim kod predsednika države, ali sam smatrao da treba sve da kažem direktno - kazao je on i dodao da intervju ipak nisu uradili jer im Milošević nikad nije odgovorio na pitanja.

 

 

- Ostala nam je uspomena na taj sastanak. Mislim da je njemu bilo zanimljivo da čuje kako mi gledamo na politiku s obzirom na to da ga nismo podržavali.

Bivši ministar Slobodan Vuksanović je ovaj susret opisao u svojoj knjizi "Politika i ljudi", a za list je kazao da ga je zbog polemike koju je Vesić imao sa Miloševićem u nekoliko navrata oblio hladan znoj.

- Vesić je s tada sa Miloševićem vodio razgovor na ravnopravnoj osnovi, a imao je 24 godine. Nije skrivao da je član Glavnog odbora Demokratske stranke. Naravno, on je to radio na najvišem diplomatskom nivou, sve je bilo u finim belim rukavicama, ali ja nisam mogao da verujem da mi čoveku protiv koga demonstriramo sve to govorimo direktno u lice - priznao je Vuksanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
caja

19.12.2018 08:08

Vesic je gledao u dalju buducnost sto sa Milosevicem nije slucaj bio tada.

Dragiša

19.12.2018 08:38

Milošević je bio ok čovjek i veliki patriota ali ga ubilo to što nije obezbedio podršku u svetu.

Sara

19.12.2018 08:55

Iskustva su sve to, a ujedno i dobra lekcija!

Mitra

19.12.2018 09:40

Čovek svašta nauči kroz život, prođe i dobro i zlo da bi stigao do nekog cilja koji je sam sebi zacrtao..