Tramp: U Beloj kući delim Kosovo sa Vučićem i Tačijem!

Autor: n1info.com

Vesti

18.12.2018

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp naveo je u pismu predsedniku Kosova Hašimu Tačiju da je Vašington spreman da Tačiju pruži pomoć u naporima da postigne dogovor koji bi uvažavao interese Kosova i Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Hašim Tači

Tramp je u pismu izrazio zadovoljstvo razgovorom sa Tačijem na proslavi Dana primrija u Parizu, ističući da je Kosovo ključni partner Vašingtona za očuvanje mira i stabilnosti u Evropi, piše N1.

Predsednik SAD pozdravio je Tačijeve napore za pomirenje sa Srbijom.

- Ukoliko se ne iskoristi ova jedinstvena prilika, to bi bio tragičan korak unazad, budući da se šansa za postizanje sveobuhvatnog mira verovatno neće ponoviti u skorije vreme - naveo je Tramp u pismu, koje je Hašim Tači objavio na svom Fejsbuk nalogu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Pozivam Vas i ostale kosovske lidere da ugrabite ovu jedinstvenu priliku, da budete ujedinjeni tokom mirovnih pregovora, i da se uzdržite od poteza koji bi otežali postizanje sporazuma - poručio je predsednik SAD.

 

Tramp u pismu podseća i da su SAD investirale mnogo u uspeh Kosova kao nezavisne, suverene države. Želimo da Vaša zemlja nastavlja da se razvija, dodao je.

- Spremni smo da Vam pomognemo u naporima da postignete sporazum koji uvažava interese i Kosova i Srbije. Takav sporazum je nadohvat ruke. Biće mi drago da ugostim Vas i predsednika Aleksandra Vučića u Beloj kući da proslavimo ono što bi predstavljalo istorijski sporazum - naveo je Tramp u pismu Tačiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
anja

18.12.2018 15:54

SAD ih podrzava i to je ocigledno.

kika

18.12.2018 16:15

Bas me zanima kako bi izgledao taj sporazum na koji bi Taci pristao.

tamara

18.12.2018 16:16

Samo da se ispoštuje zakon, samo to, u suprotnom Srbija izvuče deblji kraj!

igor

18.12.2018 19:15

@tamara - Koji zakon? I Vucic i Taci ce samo klimati glavom sta god Tramp da kaze! Znam da po nas nece biti dobro