Sastanak Vučića i Gutereša: U Njujorku u četiri oka razgovarali o potezima Prištine

Autor: rts.rs, Republika

Vesti

18.12.2018

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom sa kojim je razgovarao o jednostranim potezima Prištine i situaciji u regionu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike

Foto: Tanjug
Aleksandar Vučić sa Antoniom Guterešom

Aleksandar Vučić zahvalio je Antoniu Guteresu što je svojim saopštenjem izrazio zabrinutost zbog odluke Prištine da formira oružane snage i naglasio da je Priština svojim potezima ugrozila regionalnu stabilnost.

Istakao je da se Srbija i dalje zalaže za nastavak dijaloga, nakon što Priština povuče iracionalne odluke.

Predsednik Srbije je rekao da Srbija pridaje poseban značaj prisustvu i delovanju Unmika na Kosovu i Metohiji, imajući u vidu da je političko-bezbednosna situacija na KiM još uvek nestabilna, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike..

- Prisustvo i delovanje Unmika na KiM je od ključnog značaja za Republiku Srbiju, budući da je okvir UN, zasnovan na ovoj rezoluciji, garant statusne neutralnosti međunarodnog prisustva u pokrajini - izjavio je Vučić i zatražio veće učešće UN u rešavanju kosovskog pitanja.

Sastanak je održan nakon sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu, na kojoj je govorio predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
vesna

18.12.2018 09:41

Ovaj dijalog koji je vodio Predsednik Vučić će, nadamo se, uroditi pozitivnim stavom prema Srbiji i vraćanje Prištinskih nametnutih mera na početne.

Sara

18.12.2018 09:41

Predsednik Vučić se veoma zalaze za interes Srbije i naseg naroda.

marko

18.12.2018 09:44

Predsednik Vučić i Srbija se, uprkos nerazumnom ponašanju rukovodstva tzv. Kosova i dalje zalažu za nastavak dijaloga. Uslov je dao Priština povuče iracionalne odluke.

Ana

18.12.2018 09:48

Veoma bitan sastanak, naša zemlja će se i dalje zalagati za mir.