Dačić uveren: Siguran sam da će većina članica SB UN osuditi vojsku Kosova

Autor: Tanjug

Vesti

17.12.2018

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Srbije I ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, uveren je da će većina članica SB UN večeras osuditi odluku Prištine o transformaciji KBS u tzv. Vojsku. Dačić je u emisiji RTS “Oko” rekao da će većina zemalja reći da odluka Prištine nje u skladu sa Rezolucijom 1244, ili da nije pravo vreme, ili da nje dobar načina na koji je ta odluka doneta.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ivica Dačić

Ministar je ocenio da je to veoma važno s obzirom na to da je SB UN najšire telo te međunarodne organizacije, koje I donelo tu rezoluciju. 

Veoma je dobro, rekao je, to što je sednica otvorena I što će ceo svet moći da čuje njen tok. 

Jer, odlukom Prištine direktno je prerkšena Rezolucija 1244, koja predviđa zaustavljanje rata I uspostavljanje mira, zatim demilitarizaciju OVK, kao I da je Kfor jedina oružana snaga. 

- Ovde sada raspravljaju oni koji poštuju tu rezoluciju i neke zapadne zemje koje taj dokument ne poštuju - kazao je Dačić. 

Podsetio je da u ovoj rezoluciji nema nijedne tčke koja predviđa da Priština ima pravo da formira oružane snage. 

 To znači da su oni ne samo izašli iz okvira Rezolucije 1244, već i iz nekih dogovora koje smo imali sa Prištinom tokom dijaloga, a izlazi iz okvira tzv. Kosovskog ustava”, rekao je Dačić. 

Ministar je, međutim, ukazao da ne treba očeivati da će biti doneta neka konkretna odluka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading