Pukla tikva! Đilas: Boško mora da leti iz saveza!

Autor:

Vesti

18.12.2018

04:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Dveri Boško Obradović mora hitno da leti iz Saveza za Srbiju, poručio je njegov lider Dragan Đilas bliskim saradnicima.

Foto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Boško Obradović i Dragan Đilas

Poslednji u nizu incidenata koje je Obradović izazvao tokom izbornog dana u Lučanima u nedelju bila je kap koja je prelila čašu, ali i činjenica da je SZS na tim lokalnim izborima s njim uzeo tek oko 10 odsto glasova.

Nakon brojnih trzavica u savezu, upravo zbog nasilnih incidenata čiji je vinovnik bio Obradović, upad u policijsku stanicu u Lučanima i pretnje pripadnicima policije konačno su zapečatili njegovu sudbinu u SZS.

Glišić: Obradović je lice, a Đilas naličje saveza

- Obradović očigledno ne može da obuzda svoj nasilnički temperament! Savez zbog njega trpi sve više, demokratski i građanski orijentisani birači ne žele da budu u istom košu s njim. Đilas više ne krije da mu je prekipelo i da je došlo vreme da svako krene svojim putem - navodi jedan od funkcionera Saveza za Srbiju.

OTVORENE KARTE

Prema rečima našeg sagovornika, bivši gradonačelnik više i ne krije animozitet i otvoreno pokazuje da je Obradoviću isteklo vreme u savezu.

- Ne želi više očima da ga vidi i rešen je da ga što pre izbaci iz saveza. I Obradović i pojedini članovi Dveri poput Srđana Noga, koji je pretio vešanjem premijerki i predsedniku Aleksandru Vučiću, samo su kamen oko vrata savezu - tvrdi izvor Srpskog telegrafa upućen u dešavanja u savezu.

Napraviće još veću grešku obojica, i to zajedno, počeće nalik Saši Jankoviću priču o bojkotu, Dejan Vuk Stanković, analitičar

Dodatni razlog za izbacivanje Obradovića i Dveri iz saveza je i ostvaren rezultat u Lučanima.

- Savez je upravo na nagovor Obradovića i izašao na izbore u Lučanima jer je on tvrdio da tu ima veliku podršku jer je to njegov, Moravički okrug. Ubeđivao ih je da nema šanse da ne uzmu barem 25 odsto glasova, te isticao da je njegova stranka sa Velimirom Ilićem u koaliciji na prethodno održanim izborima u toj opštini osvojila 27 odsto glasova. No potpuno su podbacili i samo se izblamirali sa osvojenih tek 9,5 odsto - ističe naš sagovornik.

SAVEZ GUBITNIKA

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ne odbacuje mogućnost da Đilas izbaci Obradovića iz saveza.

- Posle debakla svaki scenario je moguć. Mada mi se čini da se zbog lažnog mira u kući to neće desiti. Napraviće još veću grešku obojica, i to zajedno, počeće nalik Saši Jankoviću priču o bojkotu i izbornim uslovima. Lažna nada za njih su protesti u Beogradu. Lokalni izbori pokazali su da je ta pozitivna energija slabe jačine. Možda ga i neće oterati, ali je Đilas jasno video da sa Obradovićem nije dobitnik, a važi i obrnuto - smatra Stanković i zaključuje da se na ovim izborima pokazalo da Đilas i Obradović nisu dobitna kombinacija.

Lučani

  • Lista oko SNS - 66,25%
  • Savez za Srbiju - 9,57%
  • Grupa građana "Jedan tim"  - 7,24%
  • SPS - 6,37%
  • Ostali - 10,57%

Doljevac

  • Lista oko SNS - 83,36%
  • Jedinstvena Srbija - 6,34%
  • SPS - 5,58%
  • Ostali - 4,72%

RepublikaFoto: Informer

Kladovo

  • Lista oko SNS - 58,29%
  • SPS - 29,38 %
  • PUPS - 5,25%
  • SRS - 2,07%

Kula

  • Lista oko SNS - 60,42%
  • SPS - 12,28%
  • Grupa građana "Kritična masa" - 9,10%
  • POKS - 6,68%
  • Ostali - 11,52%

Predsednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić naglašava da je "Obradović lice, a Đilas naličje saveza".

- Zato i mislim da se tu radi samo o traženju opravdanja za žestok debakl koji su doživeli na izborima - kaže Glišić.

Ni Đilas ni Obradović juče nisu ništa želeli da komentarišu ovim povodom iako smo ih pozvali.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

Vučić: SNS na istorijskom maksimumu

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ocenio je da su ovi izborni rezultati još jedan pokazatelj da je SNS na istorijskom maksimumu. Istovremeno, prema njegovim rečima, opozicija je slabija nego ikada i osvojila je manje nego njeni kandidati na predsedničkim izborima, dok su Dveri ranije same imale više nego što sada ima čitav Savez za Srbiju, čija je članica partija Boška Obradovića.

- Hoću svima da se zahvalim. Da su u Beogradu bili izbori, imali bismo veću razliku. Neće ljudi nemire, rat, već ozbiljnost. Osećaju da nam ide bolje i da nam je zemlja ugrožena zbog Kosova. Na nivou Srbije razlika bi bila veća - uveren je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

DS: Osuđujemo nasilje

Učesnici protesta, među kojima su i pripadnici pokreta Dveri (koji su najglasniji pobornici održavanja Parade ponosa i LGBT populacije) u subotu su gađali grudvama Prajd info-centar, pljuvali ga i lepili stikere "Protiv nemoralnog". Demokratska stranka osudila je ispoljen vandalizam i time potvrdila da u savezu više nema tolerancije prema Obradovićevim istupima.

- Demokratska stranka će uvek stati u zaštitu i snažno osuditi svako nasilje prema drugom i drugačijem. DS iskazuje podršku aktivistima i aktivistkinjama Prajd info-centra, ceneći njihov aktivizam i spremnost i uključenost u borbu protiv nasilja. U toj borbi smo saveznici i uvek će imati našu podršku - saopštila je Demokratska stranka.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Paja

18.12.2018 18:33

Oni svi da su pametni iole, riđana da od...u pa bi možda i napravili neki pozitivni iskorak. A on nek vidi šta će

Mikica

19.12.2018 19:27

Ostavite vi njih na miru I gledajte svoja posla.