Hrkalovićeva: Upad u policijsku stanicu - udar na institucije

Autor: Republika

Vesti

16.12.2018

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Predstavnici Saveza za Srbiju, predvođeni Boškom Obradovićem, večeras su nasilno upali u policijsku stanicu u Guči, kako bi se obračunali sa policijskim službenicima i sprečili ih u njihovom radu. Navodno, nezadovoljni privođenjem Lazara Đurovića, jednog od predstavnika njihovog Saveza, koji je doveden u stanicu po nalogu tužioca zbog sumnje da je danas napao novinara ispred jednog biračakog mesta, na najbrutalniji način želeli su da se obračunaju sa ljudima iz policije i tužilaštva, što predstavlja otvoreni udar na institucije države Srbije", ocenila je državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović.

RepublikaFoto: youtube.com/MUP Republike Srbije
Dijana Hrkalović

- Po svaku cenu su hteli da se obračunaju sa policajcima, ali i sa tužiocima koji su u tom trenutku uzimali izjavu od Đurovića u stanici. Apsolutno nisu birali sredstva kako bi sprečili da se zakon primenjuje jednako prema svima, ma ko se o njega ogrešio. 

Imajući u vidu da sam došla da obiđem policijske službenike i pružim im podršku zbog medijskih napada Boška Obradovića, u trenutku upada bila sam u policijskoj stanici, a kada sam na pristojan način pokušala da smirim situaciju, usledile su najbrutalnije uvrede od strane Boška Obradovića - navela je ona.

Kako je navela, ona ne traži zaštitu za sebe.

Ali ne mogu da dozvolim da Boško Obradović i jedan deo funkcionera Saveza za Srbiju napadaju časne policajce, moje kolege koje predano i pošteno rade svoj posao. Ne mogu da gledam kako vređa i omalovažava policijske službenike samo zato što rade isključivo u skladu sa zakonom - zaključila je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Miki

16.12.2018 21:10

Bruka i sramota sta rade DVERI

milos

16.12.2018 21:13

Provociraju vladu da odreaguje neprimereno,ali to se nece desiti.

milos

16.12.2018 21:17

Bezobrazluku nikada kraja.

Goran

16.12.2018 21:18

Mogu misliti kako je Stefanoviću teško palo da se huligani istresaju na policiju a dobio naredbu da ostane smiren.