Tačijevo ludilo dostiglo vrhunac: Odluka o vojsci je "kraj tamne strane srpskog genocida"

Autor: Tanjug

Vesti

16.12.2018

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Odluka kosovskog parlamenta o transformaciji KBS u vojsku je nepovratna, bez obzira na to šta će biti u Savetu bezbednosti, koji sutra, na zahtev Srbije i Rusije, zaseda na temu Kosova", tvrdi predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači. Tači je odvalio da je to i kraj "tamne strane srpskog genocida na Kosovu".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Tači je na konferenciji za novinare, na prištinskom aerodromu uoči puta u Njujork, gde je pozvan da učestvuje u zasedanju SB, rekao da se on, kao i Srbi na Kosovu osećaju “ugodno i udobno” zbog te odluke, te da Srbija, kako kaže, nema razloga za zabrinutost.

Do takvog zaključka je došao, kaže, na osnovu razgovora i susreta sa predstavnicime srpske zajednice na Kosovu.

Ocenio je da je osnivanjem tzv. vojske Kosovo, kako kaže, “kao država” postalo jače, a “dobra vest” za njega je i jučerašnja odluka parlamenta o usvajanju rezolucije za dijalog sa Beogradom i potvrđivanje “pregovaračkog tima”.

 

 

Prema njegovim rečima, dijalog sa Beogradom je u završnoj fazi, uz mogućnost postizanja trajnog sveobuhvatnog sporazuma koji, ponovio je, treba da rezultira “međusobnim priznanjem, članstvom Kosova u UN i otvaranju evroatlantskog puta - NATO i EU”.


- U ovoj fazi sam uveren da će jučerašnja odluka skupštine i formiranje pregovaračkog tima biti uspešno, jer će taj tim raditi zajedno sa institucijama i rukovodstvom - rekao je Tači, koji međutim, nije želeo da odgovara na pitanja novinara, prenela je Koha onlajn.

Smatra da je Priština u poslednja dva dana ostvarila, kako kaže, ogroman uspeh, jer su odluke donete tako što je uspostavljen širok politički i građanski konsenzus za dijalog Beograda i Prištine.

- Sa ovim zaključcima skupština Kosova je napravila veliki uspeh koji će dovesti do zatvaranja tamnog poglavlja srpskog genocida na Kosovu - rekao je Tači, prenela je Bota sot.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Janko

16.12.2018 16:10

Ovaj covek je nesto opasno pobrkao pa on nije ni svestan kakve gluposti izgovara

Marija

16.12.2018 16:12

Da li ga je bar malo sramota kad bez ikakvih problema odvali ovakvu glupost u koju niko pa cak ni on ne veruje

Bojan

16.12.2018 17:12

Taci teroristo! Stidi se!

Zagorka

16.12.2018 17:16

Bolestan covek, koji samo razmislja kako da naudi Srbima.