Ðurić: Priština izvrgava ruglu samu ideju dijaloga

Autor: Republika

Vesti

15.12.2018

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić ocenio je večeras da odluka Prištine o imenovanju jednog od najozloglašenijih komadanata terororističke OVK Fatmira Ljimaja, kao i Špenda Ahmetija, na čelo pregovaračkog tima izvrgava ruglu samu ideju dijaloga sa Beogradom.

RepublikaFoto: Tanjug
marko Đurić

"Fatmir Ljimaj je jedan od najokorelijih komandanata terorističke OVK. I drugi članovi tog pregovaračkog tima članovi su OVK, koja nosi na svojim rukama hiljade naših sunarodnika", rekao je Ðurić.

To je, ističe, jasan pokazatelj da oni ne samo da izvrgavaju ruglu sam proces dijaloga, nego da ne žele postizanje rešenja i raspetljavanje kosovsko-metohijskog čvora, a svakodnevnim provokacijama i eskalacijama doprinose stvaranju klime nasilja i političkih pritisaka prema Srbiji i prema Srbima na KiM.


Ðurić je istakao da međunarodna zajednica ne bi smela da ne reaguje na ovakvo ponašanje Prištine. 
"Ćutanje međunarodne zajednice nad ovako skandaloznim ponašanjem me samo navodi na pomisao da bismo i mi trebali da, pošto je očigledno to novo normalno ponasanje, kadrovska rešenja za nas pregovarački tim potražimo po zatvorima širom Srbije, mada sam siguran da ni tamo ne bismo pronašli profile tako okorelih terorista kakvi su neki od ljudi koje oni predviđaju za pregovore sa Srbijom", rekao je Ðurić. Sve su to pokazatelji da Priština ne zeli rešenje, podvukao je. "Ovo pokazuje da oni niti ozbiljno misle da pregovaraju, niti ozbiljno misle da se dogovaraju. Naše je da istrajno, dosledno i nepokolebljivo branimo interese Srbije, svuda i na svakom mestu, bez obzira na sve pritiske i poteškoće", rekao je Ðurić. Ponovio je reči predsednika Aleksandra Vučića da neće dozvoliti da iko ugrozi bezbednost i opstanak našeg naroda na KiM i da će nastaviti da se bore za budućnost zemlje.

"Nećemo bilo kome dozvoliti da ugrozi njihovu bezbednost i njihovo pravo na opstanak i ostanak", poručio je Ðurić. Ðurić je rekao da je ovako neozbiljnim i neodgovornim potezima Priština još jednom pokazala da nije opredeljena ni za mir, ni za dijalog, ni za normalne odnose u budućnosti. Vladajuća većina u kosovskom parlamentu i opoziciona SDP usvojili su danas Rezoluciju o nastavku dijaloga sa Beogradom, kojom je predviđeno da će proces dijaloga sa Beogradom biti prihvatljiv samo ako će njegov ishod rezultirati "međusobnim priznanjem, članstvom Kosova u UN I podrškom za priključenje EU I NATO". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading