Srbiju će pohoditi milioni turista

Autor: Tanjug

Vesti

09.08.2017

10:48 >> 12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić očekuje da će ova godina biti rekordna po broju turista u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug
Ljajić: Ove godine rekordna turistička sezona

On je gostujući na TV Pink rekao da su svi smeštajni kapaciteti u Sokobanji popunjeni do oktobra, da na Zlatiboru nema mesta ni u privatnom smeštaju, da je Beograd prepun turista.

Ambiciozan plan za Beograd i Srbiju, od milion odnosno tri miliona turista ministar očekuje da će biti premašen.

- U prvih šest meseci u Beogradu je bilo 444. 000 turista, a da nas tek očekuju Bir fest i razne druge manifestacije, tako da će se sigurno ostavariti ta cifra od milion turista - naglasio je Ljajić.

U Srbiji je u prvih šest meseci bilo 1,4 miliona turista, dodaje, a tek se očekuju manifestacije - Guča, Nišvil, Roštiljijada i čitav niz drugih dešavanja.

- Pitanje je sa koliko će rekord biti oboren", naglasio je on i podsetio da je prošle godine prihod od turizma bio 1,042 milijarde, a da se ove godine od turizma očekuje oko 1,2 milijarde evra - kaže Ljajić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading