CERN I SRBIJA: Evo u čemu smo bolji od svih bivših republika SFRJ!

Autor: Tanjug

Vesti

14.12.2018

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Punopravno članstvo Srbije u CERN-u je velika stvar, jer će naši mladi naučnici moći da učestvuju u svim istraživanjima i eksperimentima, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE
ZADOVOLJNA: Ana Brnabić

Srbija je postala 23. punopravna članica Evropske organizacije za nuklearna istraživanja CERN, jednoglasnim usvajanjem rezolucije Saveta te organizacije juče u Ženevi.

Brnabić je na skupu u Privrednoj komori Srbije poručila privrednicima da će i oni sada moći ravnopravo da učestvuju na tenderima CERN-a, "od najmanjeg šrafa do složenih mehanizama koji se koriste".

- Nisu ni sve zemlje EU članice CERN-a, nijedna bivša republike SFRJ. To je velika stvar. Trudili smo se da to postignemo - rekla je Brnabić.

Ona je dodala da tu odluku treba da rafitikuje Skupština Srbije.

Govoreći o napretku Srbije i saradnji sa međunarodnih organizacijama, Brnabić je dodala i da je danas potpisan Memorandum o saradnji sa Svetskim ekonomskim forumom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Melani

14.12.2018 19:13

Bila sam skoro u Hrvatskoj i u njihovoj stampi procitala, da je Hrvatska jedina clanoca CERN-a iz regiona! Ana, tko laze?

koturaljka

15.12.2018 07:24

Hrvatska nije jedina članica CERN-a u regionu. Srbija ima 3 naučnika koja deo ogromnog tima koji vodi čini mi se jedan nemac. Lično poznajem jednog od njih.