BRNABIĆ O GLASANJU ZA VOJSKU KOSOVA: Srbija ostaje na putu mira!

Autor: Tanjug

Vesti

14.12.2018

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić rekla je da, bez obzira šta se danas desi u prištinskoj skupštini koja raspravlja o transformaciji KBS u vojne snage, Srbija ostaje na istom putu mira i stabilnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ana Brnabić

Kako je rekla danas nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Srbije i Svetskog ekonomskog foruma, fokus Srbije ostaje na saradnji, razvijanja ekonomije, radnim mestima, znanju, obrazovanju i kreativnosti.

- Drago mi je da baš danas potpisujemo ovaj Memorandum, popodne ćemo imati još jednu ekskluzivnu vest za građane i tako ćemo i zvanično poslati poruke budućnosti i saradnje. Kao što sam već rekla, ne želim da pričam o puškama i vojsci, već o školama i obrazovanju, a Memorandum koji smo potpisali tiče se najviše Srbije, a imaće pozitivan uticaj na ceo Zapadni Balkan - rekla je ona.

Brnabić je navela da je ovo težak dan za nju zato što doprinosi saradnji i stabilnosti i istakla da Srbija nastavlja da ide putem mira.

Ona je ocenila da bez stabilnosti u regionu nema ni stabilnosti ni budućnosti u Srbiji.

- Treba da gradimo budućnost, a ne da dižemo barijere, da sprečavamo medije na maternjem jeziku, da sprečavamo saradnju i da ljude zaplašimo - rekla je Brnabić.

Podvlači da Srbija putem prosperiteta, saradnje, napretka, transformacije ekonomije i većeg ulaganja u nauku i kreativnost.

- Nastavljamo da ulažimo u sve ono što mislim da je budućnost - zaključila je Brnabić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Marija

14.12.2018 11:16

Za Srbiju mir je najvazniji i ona ce gledati da svim silama sacuva i ocuva mir.

mara

14.12.2018 11:34

Naravno Srbija je uvek pokazala da zeli sve mirnim putem da resi.

Lutak

14.12.2018 11:40

Ovo je preslo sve granice,neko ce morati ozbijnije da reaguje

ema

14.12.2018 11:41

Srbija se zalaze za mir i bezbednost