Albanci pozivaju na "mobilizaciju" i patroliranje Mitrovicom: Pojavili se monstruozni leci u južnom delu grada

Autor: Tanjug

Vesti

13.12.2018

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Južnoj Mitrovici pojavili su se leci u kojima grupa "Oshtima" poziva "na mobilizaciju", kao i na patroliranje delovima severa pokrajine gde žive Albanci. Pokret "Oshtima", koji je potpisao ovaj proglas, navodi kao razlog za to navodne pretnje "po teritoriju i albanski narod“, a koje vide u najavama pojedinih političara za "korekciju granica", prenosi Kos sev.

RepublikaFoto: Tanjug/I. Jakšić
Severna Mitrovica

Oni pozivaju građane koji, kako kažu, "osećaju albansku krv u svojim venama" da se organizuju i patroliraju u oblasti sela Čabra, Vlahija, Seljac, Lipa, Boljetin, Žaž, Košutovo, Ceranjska Bistirica, ali i oko Suvog dola, ibarskog mosta i naselja Tri solitera.

Ova grupa na mobilizaciju poziva zbog "sumnjivih osoba" za koje oni tvrde da su primećene u ovim selima i koje su se navodno lažno predstavljale, a koje, kako se u ovom letku navodi - govore srpski. 

Te osobe su, prema mišljenju ove organizacije, „obeležavale teritoriju“ koja će navodno „ponovo biti okupirana“. 

Do sada se institucije sa juga o ovome nisu oglašavale, a Kossev nije uspeo da dobije komentar od Kosovske policije. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading