Vučić u Kotraži: Nisu nam potrebni ratni bubnjevi, ali nikome nećemo dati da ponižava srpski narod

Autor: Tanjug

Vesti

13.12.2018

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je danas građanima u mestu Kotraža u opštini Lučani, gde se u nedelju održavaju izbori, da ga veoma brine situacija na KiM i sve "što nam spremaju", ali da Srbija mora da radi na očuvanju mira, zbog svoje dece i njihove budućnosti.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Aleksandar Vučić

- Vidim problem u tome što nam Albanci i deo međunarodne zajednice nameću na Kosovu i Metohiji, sa tim ležem, sa tim se budim... Znam koliko smo se borili za mir i stabilnost - rekao je on.

Kako je primetio, neko je počeo da se ponaša iracionalno baš onda kada su stvari krenule na bolje, kada smo počeli da dovodimo, na primer, nemačke kompanije u kojima će sada raditi 60.000 građana.

Dodao je da ne može da razume kako neko u međuanrodnoj zjednici može da podržava formiranje vojske.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Okupljeni građani u Kotraži

- Nisu nam potrebni ratni bubnjevi, ali nikome nećemo dati da ponižava srpski narod, niti da ga ugrožava i to im govorim uoči tog njihovog formiranja vojske. Sve želimo na miran način da rešimo, dosta su Srbi ratovali. Hoću da vidim više dece, više onih koji žele ovde da se vrate - poručio je Vučić.

Mnogo je, kako kaže, zabrinut zbog KiM i "svega što nam spremaju".

- Ali, nemojte da zbog toga mislite da sam slab ili da smo slabi, samo ne volim da izgovaram teške reči, kao što to rade drugi, pa onda pobegnu i sklone svoju decu u Londonu... Moja deca su ovde i ja planiram, i nadam se da i oni tako planiraju, da ostanu ovde. Naše je da čuvamo mir zbog naše dece i naše budćnosti - rekao je on.

Podsetio je da njegovi prethodnici nijednu fabriku nisu tu doveli.

 

 

Kako kaže, novac koji država daje za otvaranje neke fabrike, mora biti zarađen, a ne da se štampa.

To je ono po čemu se razlikuju od prethodnika:

- Mi otvaramo fabrike i zapošljavamo sve više ljudi. I imam odgovornost prema vama, jer to što ću da kažem nešto ružno o onima pre - vama ni u džep, ni iz džepa, vi očekujete da neko naporno radi za vas, da se bori za vas - kaže Vučić.

Za bolje puteve, kako dodaje, je potreban novac, da država bude još jača, potrebni su investirori.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Veliko interesovanje za govor predsednika Vučića

Podsetio je i da je u Lučanima kao premijer i kao predsednik bio četiri puta, kao niko pre njega, i to dolazio je, ističe, u vreme velikih nedaća, kao što su poplave.

- Puno smo uložili da Bjelica ne načini opet neko zlo, da je stavimo pod kontrolu, nisu nam verovali da ćemo to da rešimo, a uložili smo u to 3,5 miliona evra, našli taj novac, a država je i dalje u plusu, a to nije malo ni za jednu državu - kaže Vučić.

On primećuje da se svuda u svetu održavaju nekakvi protesti.

-  I svi popuštaju, hvale se kako su nešto učinili, a pitaću vas za godinu dve koliki će biti javni dug u toj nekoj zemlji - rekao je on, podsetivši da je u Srbiji kada je postao premijer javni dug iznosio 79 odsto BDP, a za mesec dana će biti 49 odsto, odnosno da je skoro pa prepolovljen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
dana

13.12.2018 16:57

Srbija ce uvek biti podrska svom narodu. Hvala predsedniku i njegovoj politici na tome.

Nickname

13.12.2018 17:25

Srbija misli uvek na svoje ljude i pruža im podšku ma gde god oni živeli.

Veljko M

13.12.2018 17:35

Srbija vodi politiku mira i stabilnosti, ali to ne znači da će dozvoliti da neko ugrožava bezbednost Srba koji žive na KiM.

Pera

13.12.2018 17:46

Srbija ce uvek biti uz svoj narod da ga stiti i cuva.