Skandal, Šiptarima smeta i Skenderbeg: Portret sklonili sa Trga u Prizrenu i bacili na žičanu ogradu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.12.2018

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portret Đerđa Kastriotija Skenderbega, borca protiv osmanskih osvajača, inače, Srbin, kojeg su Albanci prisvojili kao svog nacionalnog heroja, uklonjen je sa Trga Prizrenske lige i bačen na parking iza zgrade opštine.

RepublikaFoto: Wikipedia

Portret je uz žičanu ogradu postavljen naglavačke, a nadležni istražuju kako je do ovoga došlo i prete sankcijama za počinioce, prenela je Koha Ditore.

Portret Skenderbega je na Trgu Prizrenske lige postavljen povodom 28. novemba, koji Albanci na Kosovu i Metohiji obeležavaju kao Dan albanske zastave i Dana opštine Prizren.


Ovaj incident je, kako se navodi, izazvao reakcije nadležnih građana ne samo u Prizrenu, nego i u drugim kosovskim opštinama.

Fotografije portreta Skenderbega u mozaiku, postavljenog naglavačke, na društvenim mrežama je objavio autor, Besart Gaši, koji je ovaj incident nazvao sramnim i dodao da o njemu nije bio ni obavešten.

Gradonačelnik Prizrena, Mitaher Haskuka, izjavio je da je o ovome saznao iž medija i najavio istragu i sankcije za počinioce.


- Mozaik je očišćen i smešten na sigurnom mestu, dok slučaj ne bude istražen, a neodgovorne osobe će biti sankcionisane - rekao Haskuka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Jovana

13.12.2018 13:19

Albancima smetaju i oni sami. Ne mogu jedni druge da podnesu.

Jelena

13.12.2018 13:22

Albanci su definitivno poludeli.

Marina

13.12.2018 14:15

Oni ne znaju za kulturu i istoriju jer ih nemaju.

Bella75

13.12.2018 15:46

Dogoreće I njihova, uskoro!