BRNABIĆEVA: Otvaramo radna mesta da podignemo Kulu na noge

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.12.2018

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvaramo nova radna mesta i podižemo Kulu na noge, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas u fabrici "Euroin".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

- Radna mesta su najvažniji zadatak i to je preduslov za bolji život građana, ali je potrebno da imamo i takmičenje između investitora i tako veći izbor radnih mesta - rekla je premijerka dodajući da očekuje da uskoro u Kuli bude otvoren pogon nemačkog investitora koji je već najavio ulaganje i to novih 300 radnih mesta.

Samo u Vojvodini potpisano je 14 ugovora sa velikim investitorima za 2.200 radnih mesta, navela je Brnabić dodala da će u Sečnju uskoro početi proizvodnja IMT traktora.

- Ulažemo sve više u obrazovanje kako bismo dali šansu mladima i kako bismo napravili transformaciju na ekonomiju zasnovanu na inovacijama i znanju - rekla je premijerka i podsetila da je ekonomski rast Srbije 4,5 odsto, nezaposlenost 11,3 odsto, a javni dug 54 odsto BDP-a.

Predsednik Privremenog organa opštine Kula Velibor Milojičić rekao je da su protekla tri meseca novi početak za sve građane opštine i podsetio da je u avgustu otvoren prvi pogon u industrijskoj zoni, gde je kompanija "Semeplant" zaposlila oko 150 ljudi, kao i da je otvoren pogon "Kalcedonije" gde već radi oko 150 ljudi, a do početka janura biće ih 300.

- U pogonu kompanije Euroin radi oko 70 ljudi, a do kraja prve faze zaposliće se oko 200. Planira se izgradnja drugog i trećeg pogona i onda će zapošljavati 600 ljudi - rekao je Milojičić i dodao da će tada Kula postati bolje i lepše mesto za život, a mladi prestati da odlaze.

Otvaranju fabrike kompanije Euroin, koja već ima tri pogona u Srbiji - u Ugrinovcima, Feketiću i Kosjeriću, prisustvovao je njen direktor Antonio Kađaro.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Ela

12.12.2018 17:38

Svaka cast!

vitki

12.12.2018 19:20

Ravnomeran razvoj Srbije je kljucan za podizanje cele zemlje!

saran

13.12.2018 05:58

Bez radnih novih radnih mesta bilo koja politika nema smisla. Ova vlada je to prepoznala i time se vodi.