Prijava protiv sudije šabačkog suda: Zaposlila ćerku, pa oslobodila Zelenovića

Autor: J.D.J

Vesti

11.12.2018

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje gradonačelniku Šapca i predsedavajućem Saveza za Srbiju Nebojši Zelenoviću za nenamensko trošenje oko pet miliona evra budžetskih sredstava ozbiljno je uzdrmalo šabačko pravosuđe i zavadilo predsednika ovog suda Milorada Maletića i sudiju Biljanu Mraović, koja je delila pravdu i oslobodila Zelenovića.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nebojša Zelenović napravio haos

Naime, nakon prve presude donete u maju, saznalo se da je ćerka sudije Mraović baš u vreme preuzimanja slučaja primljena u radni odnos u PU "Naše dete", koje je u nadležnosti grada, i to bez prethodno objavljenog oglasa. To je izazvalo sumnju da razlozi donošenja presude nisu bili profesionalni, zbog čega je smatrao da je dužan da reaguje, kaže Maletić za naš list.

- Pitao sam je zbog čega nije zatražila izuzeće, što je morala da uradi, a ona je rekla da je baš htela da sudi i da i njeno dete ima pravo da radi. Tu sam prelomio i video da nečega ima, a ona je odgovorila krivičnom prijavom za ometanje pravde. To je uradila tek kada se osetila prozvanom jer su na skupštinskoj sednici pitali ko odugovlači predmet. Ja sam od nje samo tražio da sudi, da ne dođe do zastarevanja, nikakav pritisak nisam vršio, a predmet nisam video dok nisam pisao prijavu i uvideo greške koje ni početnik ne bi napravio. Pritom, pored Zelenovića, vodili su se postupci protiv još dva lica iz Gradske uprave i oni su osuđeni. Moj interes je da zaštitim ugled suda - kaže Maletić.

Prebacivao novac ispod žita

Nebojši Zelenoviću se sudi za nenamensko raspolaganje gradskim budžetom, koje je utvrdio DRI. Novac je sa jednih pozicija prebacivan na druge bez odgovarajućih odluka, pa čak i bez dokumentacije. Slučaj je podigao veliku pažnju javnosti ne zbog kazne koja je 300.000 dinara, već zbog činjenice da bi osuđujuća presuda značila Zelenovićev odlazak iz fotelje.

Slučaj je po žalbi tužioca dospeo na Viši sud, koji ga je vratio na ponovno suđenje, ali je Mraovićeva donela istu odluku, a ceo slučaj preti da zastari.

- Odluka je doneta 15. novembra, ali je presuda Zelenoviću uručena pre neki dan i to na moju intervenciju jer kurir nije mogao da ga pronađe. Tužilac je podneo žalbu, ali je pitanje da li će Viši sud do 31. decembra imati vremena da reaguje. Ne kažem da je on kriv, ali ona je jako loše radila taj slučaj - zaključuje Maletić.

Ovim povodom nisu nam odgovorili ni sudija Biljana Mraović ni Nebojša Zelenović. J. D. J.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Milan Ilic

11.12.2018 07:43

Dosla maca na vratanca da i neko od ovih iz saveza konkretno dolija. A i ovi iz Sapca su posebni i za njih treba vise sudija.

Princeza

11.12.2018 07:52

Ovo je dokaz da vladajuca vecina podmicuje sudije, koji su maksimalno korumpirani.

Drug Crni

11.12.2018 07:54

To su te "demokratski podobne" sudije (re) izabrane 2009. Šta smo mogli očekivati od onako nakaradne, nezakonite, de facto lustracije sudstva i tužilaštva?

Aca

11.12.2018 09:58

I u Sabackom pravosudju ima velike korupcije..Posteno rade ovi iz Djilasovog saveza..