Srpska roba samo za Albance!

Autor: Tanjug

Vesti

09.12.2018

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U većini albanskih radnji na Kosovu i Metohiji robe iz centralne Srbije i dalje ima, uprkos tome što su već tri nedelje na snazi takse od 100 odsto na te prozvode, pišu "Večernje novosti".

RepublikaFoto: pixabay.com

Na rafovima u tržnim centrima u Prištini, Kosovu Polju, Ajvaliji, Lipljanu, Podujevu, južnom delu Kosovske Mitrovice ali i metohijskim sredinama ima osnovnih namirinica - brašna, šećera, ulja, slatkiša, sokova, flaširane vode, "plazme" ali i kozmetičkih i higijenskih sredstava.

Jedino su, kako se navodi u tekstu, zalihe mleka i mlečnih proizvoda na izmaku.

Sagovornici Albanci su rekli da nije isključeno da su vlasnici većih tržnih centara unapred znali da će biti uvedene drastične takse.

- Danima uoči uvođenja dodatnog poreza bilo je pojačano dopremanje robe iz centralne Srbije - rekao je Albanac iz Južne Mitrovice, koji je dodao da su cene robe iste kao i ranije.

U većini radnji uglavnom je poskupelo brašno koje je stizalo mahom iz Vojvodine, a neznatno su poskupele i druge osnovne namirnice.

I Albanci i Srbi su saglasni da odluka Prištine o taksama najviše pogađa običan narod.

Da su jednostranim merama Prištine pogođeni i albanski privrednici potvrđuje podatak da je jedna od većih albanskih firmi, iz okoline Vučitrna, obustavila proizvodnju zbog nedostatka gasa, koji je isporučivala pančevačka rafinerija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
nadja

09.12.2018 07:30

Covek nije pametan sta da radi u ovom trenutku.

Boki

09.12.2018 07:31

Naravno da ima robe, švercovane. Zbog toga je i uvedena taksa. Treba mafija da skupi novac za Trampovo oružje.

Marko

09.12.2018 07:33

Samo li siptari imaju dusu ili imaju i nasi ljudi.

Acika

09.12.2018 07:37

Pristina nastavlja ugnjetavanje Srpsog zivlja na KiM.