(FOTO) Krkobabić u poseti Nišavskom okrugu i sajmu penzionera u Nišu!

Autor: Republika

Vesti

08.12.2018

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Krkobabić, ministar u Vladi Srbije, zadužen za regionalni razvoj, posetio je danas Opštinu Doljevac gde je sa rukovodstvom te opštine razgovarao o ravnomernom regionalnom razvoju i revitalizaciji zadrugarstva.

RepublikaFoto: Republika
Krkobabić razgovara sa građanima

- Svih 16 naseljenih mesta ove opštine zaslužuju istu pažnju i dobre uslove za život, a zadruge su put do toga. Ove godine jedna zadruga iz Doljevca dobila je 7,5 miliona bespovratnih sredstava, a u narednom periodu očekujemo da povežemo i umrežimo više njih i da ljudi vide svoju sigurnu budućnost ovde - izjavio je Krkobabić i dodao da predstoji zajednički rad na primenjenoj edukaciji kako bi se doprlo do što više domaćina i olakšao njihov put do boljitka.

Predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić i zamenik predsednika Miloš Vuković zahvalili su ministru na poseti i izjavili da će lokalna samouprava nastaviti da radi na lokalnim i atarskim putevima, da zapošljava što veći broj žitelja i daje pomoć u svakom vidu za mlade parove, kako bi svim stanovnicima opštine obezbedila što bolje uslove za život.

RepublikaFoto: Republika
Krkobabić na sajmu

- Zadruge su najbolji način da našim malim proizvođačima obezbedimo "radno mesto na otvorenom" a od koga će moći pristojno da žive - rekao je Ljubić.

Nakon toga Krkobabić je u Oficirskom Domu u Nišu svečano otvorio "5. SAJAM ZA PENZIONERE" i obratio se prisutnima rečima "Ova manifestacija postaje već tradicionalna i i ove godine protiče u duhu praznika".

RepublikaFoto: Republika
Sajam za penzionere

Krkobabić je poručio da penzioneri danas zaslužuju najveću pažnju i brigu i da s pravom očekuju da im primanja budu uvećana, redovna i sigurna. Posebno se obratio lokalnim samoupravama i trgovinskim lancima.

- Dobrog i lojalnog kupca svuda u svetu trgovac uvažava i pazi. Danas, kada su penzije redovne, sigurne i uvećane penzioneri predstavljaju svakako sigurnog i solidnog kupca jer godišnje potroše gotovo pet milijardi evra na tržištu.

 Ministar je tako apelovao na društvenu odgovornost velikih trgovinskih lanaca i lokalnih samouprava da budu još darežljiviji kada su popusti u pitanju i nedeljne i mesečne akcije za ovu grupaciju stanovništva.

RepublikaFoto: Republika

Dvodnevni sajam u Nišu okuplja više od 30 izlagača i osmišljen je kao mesto susreta starije populacije gde će kroz prezentacije, izložbe i radionice biće predstavljene usluge u oblastima socijalne zaštite, pomoći i nege u kući, zdravlja, edukacije, volontiranja, zdrave ishrane, rekreacije i hobija, stvaralaštva, putovanja, osiguranja i bezbednosti kao i iz oblasti pravne zaštite. Takođe, posetioci će moći da se upoznaju sa brojnim medicinskim, farmakološkim i prehrambenim proizvodima, preparatima i uslugama. 

Novina ovog petog sajma za penzionere je izložbeno - prodajni paviljon namenjen zadrugama, gde će tridesetak izlagača zadruga u ova dva dana imati priliku da posetioce upoznaju sa paletom svojih proizvoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading