Popović Ivković: Opozicija inspiriše na nasilje nad ženama

Autor: Tanjug

Vesti

08.12.2018

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državna sekretarka MUP-a Srbije Biljana Popović Ivković smatra da su lideri opozicije u Srbiji odgovorni za inspirisanje nasilja nad ženama jer, kako kaže, ne prođe ni dan da ne posegnu za uvredom i ponižavanjem žena.

RepublikaFoto: Tanjug
Biljana Popović Ivković

Popović Ivkovićeva je u intervjuu za jedan beogradski list ocenila da je šokatno što lideri opozicije ne mare za odgovornost koju imaju u društvu i ne razmišljaju kakvu poruku šalju ovakvim istupima.

Ona je podsetila i da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kao prioritet u radu MUP-a postavio borbu protiv nasilja nad ženama, ističcući da su na tom planu postignuti značajni koraci. 

- Zabrinuta sam. Šta mislite, koliki vetar u leđa osećaju nasilnici koji tuku svoje supruge, majke, kćerke, devojke, kada svakodnevno čuju lidere Saveza za Srbiju kako u javnosti omalovažavaju, vređaju i prete ženama - rekla je Popović Ivkovićeva. 

Kao primer navela je Dragana Ðilasa, za kojeg je rekla da je poznat kao "beskrupulozni agresivac koji sebe ne može da kontroliše i koga su čak i stranačke kolege zvale hijena zbog sličnosti s krvoločnom zveri". 

- O njegovim obračunavanjima s tastom, vređanju i omalovažavanju saradnika, svima je već sve poznato - rekla je Popović Ivkovićeva. 

Upitala je i kakvu poruku šalje Željko Veselinović "kada preti premijerki da će je silovati odbareni Afroamerikanci, Vuk Jeremić, koji jednu predsednicu Vlade ove zemlje naziva kreaturom, Boško Obadović, koji se sa svojim saborcima pesnicama obračunava s novinarkama, Sergej Trifunović, koji predsednicu Skupštine naziva fuksom...". 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Rade

08.12.2018 07:37

Nedopustivo je svako nasilje, a posebno nad zenama.

Jovana79

08.12.2018 07:43

Ocigledno da je jedina politicka ideja opozicije otimanje novca i nasilje nad zenama.

Rajko

08.12.2018 07:53

Nadam se da ce ovim huliganima i junacima na izivljavanju na zenam doci kraj, da ce se naci tamo gde jedino treba da se nadju u zatvoru.

Ljilja

08.12.2018 07:54

Opozic8ja samo zna za nasilje