Čović: Stoltenberg bi hteo da nas prevari

Autor: Republika

Vesti

07.12.2018

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Formiranje vojske lažne države Kosovo odobrile su velike sile, sa Amerikom na čelu, i desiće se u budućnosti", poručio je Nebojša Čović na TV Pink. Nekadašnji predsednik Koordinacionog centra za KiM kaže da je cilj mandata Kfora da obezbedi mir za sve etničke zajednice, a ne da formira državu i čuva ustav takozvane države Kosovo.

RepublikaFoto: Starsport
Nebojša Čović

- Nisam zadovoljan ni Stoltenbergovim izjavama u kojima pokušava da nas vara semantički: da li se radi o vojsci ili ne, o bezbednosnim snagama ili ne... Igra se rečima, a onda dođe novi ambasador, čije napadne izjave treba da se dodvore Albancima. Mislim da je proces formiranja vojske odobren i započet i otuda tolika bahatost Haradinaja i naoružavanje - kaže Čović.

On dodaje da ne treba da iznenađuje to što Albanci ne poštuju Rezoluciju 1244, jer od samog početka nisu poštovali ni Kumanovski sporazum ni niz drugih sporazuma.

- Brisel može da se bavi samo tehničkim pitanjima, a Savet bezbednosti UN treba i može da se bavi statusnim pitanjima. Dakle, ako bi se pričalo o promenama, razgraničenjima, zna se gde je mesto Saveta bezbednosti. Međutim, ovo je vreme u kojem velike sile, pre svega Amerika, krše sve međunarodne zakone i norme - kaže Čović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading