Ana Brnabić o rešenju za Kosovo: Ovo nam je potrebno između našeg stava da je Kosovo deo Srbije i njihovog da je nezavisno!

Autor: Republika

Vesti

06.12.2018

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompromisno rešenje kosovskog pitanja za Srbiju znači isključenje priznanja nezavisnosti, ali da bi se govorilo o kompromisu mora da postoji sagovornik sa druge strane, rekla je danas predsednica vlade Ana Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

Ona je rekla da se kompromis nalazi između dva pola, gde je na jednoj strani - "Kosovo je deo Srbije i tačka", a na drugoj "Kosovo je nezavisno i tačka". "Između te dve tačke je kompromis. I menjanje granica je kompromis, ali ko je za to danas? U Srbiji niko nije za to, razgovarala sam i sa predstavnicima civilnog društva, želela da čujem i njihovo mišljnje, ali nismo došli do rešenja", rekla je Brnabić novinarima nakon obilaska Srpsko-korejskog informatičko-pristupnog centra.

Ona je navela da ništa nije na stolu i da cilj jeste kompromis, ali da za to mora da postoji i sagovornik sa druge strane. "Morate da razmišljate inovativno, da budete konstruktivni, da se rešenje traži, kako se to kaže, outside of the box", rekla je premijerka i dodala da će jedino rešenje kosovskog pitanja omogućiti da se nešto drugačije ostavi sledećim generacijama i da je za nju upravo to svrha komprisa. Brnabić je dodala da je to njeno mišljenje, ali da je ona samo jedna od mnogo ljudi koji odlučuju, navodeći da će se o tom pitanju izjasniti i građani na referendumu.

"Daleko smo od kompromisa", zaključila je Brnabić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Bane

06.12.2018 11:27

Uz normalan dijalog i kompromis može da se postigne rešenje.

SANI

06.12.2018 11:28

Da bi se došlo do kompromisa mora da postoji sagovornik sa druge strane

Veljo

06.12.2018 11:35

Srbija se zalaže za kompromisno rešenje putem dijaloga, a za to je potrebno da druga strana prestane sa ucenama, da sedne za pregovarački sto i pregovara na ravnopravnim osnovama.

Milan

06.12.2018 11:38

Kosovo će zauvek da ostane srce Srbije.