Šiptari će imati teške posledice zbog Vojske Kosova! Generalni sekretar NATO poslao oštru poruku Prištini zbog koje će da zažale!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.12.2018

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg ocenio je da namera Kosova da transformiše svoje bezbednosne snage u "vojsku" dolazi u pogrešno vreme, da je suprotna preporukama mnogih članica NATO i da može imati ozbiljne posledice po evroatlantske integracije Prištine

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg kaže da su NATO ministri na sastanku razmotrili nameru Kosova da transformiše Kosovske bezbednosne snage u "vojsku".

- Takav korak dolazi u pogrešno vreme, suprotan je preporukama mnogih NATO saveznika i može da ima ozbiljne posledice po kosovske evroatlantske integracije - poručio je Stoltenberg.

Naglasio je da NATO podržava KBS u sadašnjem mandatu i da svaka transformacija mora da bude u skladu sa Ustavom.

- Ono što su sada najavili dešava se bez konsultacija NATO saveznika i drugih zemalja, kao i bez inkluzivnog procesa na samom Kosovu - kaže Stoltenberg.

Jens Stoltenberg je ponovio da, ukoliko mandat KBS-a evoluira, NATO će morati da preispita nivo svog angažmana na Kosovu.

Generalni sekretar NATO-a ocenio je i da tarife koje je Priština uvela na robu iz Srbije ne čine dijalog između Beograda i Prištine još težim.

- Ohrabrujemo Beograd i Prištinu da se uzdrže provokativnih koraka i izjava i da načine neophodne kompromise kako bi napredovali ka boljoj budućnosti - zaključio je Stoltenberg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
sasa

05.12.2018 16:35

I treba konacno neko da im pokaze zube.

Dragana

05.12.2018 16:44

Ne bih zelela da baksuziram, ali sva je prilika da ce proci slicno po pitanju za clanstvo u Interpol.

admin

05.12.2018 16:45

Šiptarski bezobrazluk je prešao sve granice...

Stanko

05.12.2018 16:48

Generalni sekretar NATO Stoltenberg poslao je veoma ostru poruku Pristini. Da takav korak za formiranje takz, vojske dolazi u pogresno vreme, suprotan je preporukama mnogih NATO saveznika i moze da ima ozbiljne posledice po stabilnosti i miru celog Balkana.