IMA LI KRAJA NJEGOVIM LAŽIMA?! Haradinaj optužio Srbiju za ugrožavanje bezbednosti

Autor: Tanjug

Vesti

04.12.2018

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je prenela GazetaExpres, Haradinaj u pismu EU tvrdi i da su Srbija i BiH kršile obaveze CEFTA, "mešale se u ustavni poredak Republike Kosovo i ugrozile bezbednost i politiku zemlje".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Haradinaj: Srbija je prekršila Poglavlje 35 EU o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova

Premijer privremenih institucija u Prištini, Ramuš Haradinaj, uputio je pismo svim zemljama članicama EU, povodom odluke njegove vlade da za 100 odsto poveća porez na robu iz Srbije i BiH, u kojem tvrdi da su prilikom donošenja te mere poštovani svi sporazumi (CEFTA) i druge obaveze, što, kako je naveo, nije slučaj sa Beogradom i Sarajevom.

Kako je prenela GazetaExpres, Haradinaj u pismu tvrdi i da su Srbija i BiH kršile obaveze CEFTA, "mešale se u ustavni poredak Republike Kosovo i ugrozile bezbednost i politiku zemlje".


Posebno ukazuje na akcije Beograda za koje kaže da su bile u suprotnosti sa Briselskim sporazumom, te navodi da je "Srbija prekršila Poglavlje 35 EU o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova".

Haradinaj piše i o preprekama koje navodno Srbija i BiH postavljaju kosovskim preduzećima koja bi mogla da izvoze u ove dve zemlje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading