Haradinaj pozvao Srbe da učestvuju u vanrednoj sednici: Usvaja se rezolucija o Beogradu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.12.2018

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, pozvao je sve poslanike vladajuće koalicije, među kojima je i Srpska lista, da obavezno prisustvuju popodnevnoj sednici parlamenta na čijem dnevnom redu je, između ostalog, usvajanje rezolucije o dijalogu sa Beogradom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Prištinski potal Indexonline objavio je, pozivajući se na svoja saznanja, da su neki poslanici prekinuli boravak u inostranstvu da bi prisustvovali ovoj sednici.

Najavljeno je da će nakon sednice biti formiran pregovarački tim za dijalog sa Beogradom, a predvodiće ga zamenik tzv. premijera Fatmir Ljimaj, kojem će se pridružiti i gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti.

Haradinaj je, kako je prenela prištinska GazetaExpes, pozvao sve poslanike da glasaju za rezoluciju o dijalogu sa Beogradom.

Istovremeno, međutim, dve najuticajnije opozicione poslaničke grupe, Demokratskog saveza Kosova Pokreta Samoopredejenje, podnele su zahtev za sazivanje vanredne sednice parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o neuspešnoj politici aktuelne vlasti, što je kulminiralo odlaganjem dobijanja vizne liberalizacje za 2020. godinu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Tijana

04.12.2018 14:17

Kad nu trebamo da smo yu , kad mu neptrebamo da se povucemo , mi nismo igracka na da;ljinski

Marko Lučić

04.12.2018 14:21

Ni jedna odluka koji donosu organi vlasti u Peištini nije validna bez učešća Srba to bi taj ratni zločinac trebao da zna.

Darko

04.12.2018 14:53

Ramus Haradinaj mrzi sve sto je Srpsko, ali neko mu je dosapnuo da ni jedna odluka koji donesu organi vlasti u Pristini nije validna bez ucesca Srba to bi taj ratni zločinac trebao da zna.

Verica

04.12.2018 14:59

Opet neka Haradinajeva varka.