Evo šta je rekao Čepurin o šiptarskim kaubojima i njihovim sankcijama Srbiji!

Autor: Republika

Vesti

04.12.2018

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Čepurin je tokom predavanja u Institutu za međunarodnu politiku i privredu nazvao je prištinske vlasti kaubojima koji pokušavaju da nametnu svoje sankcije Srbiji. Dodao je da takve mere štete ugledu Prištini, kao pregovaraču, ali i EU kao posredniku.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Aleksandar Čepurin

Čepurin je, međutim ukazao i da Srbija ima pravo na odgovor na ove agresivne mere, ali veruje da će Srbija biti odgovorna, te da uzvratne mere ne moraju biti recipročne.

- Iako je novonastala situacija poprilično neprijatna i za Srbiju i za pojedine proizvođače, ne treba očajavati. Kroz nekoliko meseci sve stane na svoje mesto i posledice se skoro ni ne osete - istakao je. Kao jedan od rezultata ovih mera Čepurin je ukazao ugrožavanje regionalne ekonomske stabilnosti na Balkanu, kao i sporazuma CEFTA.

 

 

- Još jedna opasnost vreba, a to je proterivanje srpskog stanovništva sa severa Kosova, međutim to Beograd neće i ne sme da dopusti - naglasio je, a preneo sputnik.rs.

Čepurin je takođe rekao i da je sve više onih zemalja koje povlače priznanje Kosova, što govori o tome da je u pitanju svojevrsni trend koji nervira Prištinu. Upravo stoga, naglasio je, Priština i hrli sa pokušajima da se učlani u međunarodne institucije, iako se takvi pokušaji završavaju katastrofalno, kao što je to bio slučaj sa Interpolom. Što se Rusije tiče, dodao je ruski ambasador, Rusija se pridržava određenih principa, koji se danas ispostavljaju da su jedini ispravni - a to je rezolucija 1244, dokument koji garantuje teritorijalni integritet Srbije. 

- Rusija je spremna da podržava Srbiju u ovom diplomatskom maratonu, međutim sve će u najvećoj meri zavisiti od upornosti srpske diplomatije. Moskva neće menjati svoj stav - zaključio je Čepurin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
bane

04.12.2018 11:49

Moskva nam mora pomoci u ovom teskom trenutku.

Nemanja

04.12.2018 11:53

Ambasador Rusije podržava Srbiju u ovakvoj neugodnoj situaciji sa Prištinom.

Deni

04.12.2018 12:02

Hvala bratskoj Rusiji na ogromnoj podršci koju pruža našoj zemlji i narodu.

Mare

04.12.2018 12:04

Sledećih dana biće nam veoma potrebna pomoć UN i naših prijatelja