Vučić zamolio Čepurina da prenese Putinu ratnu poruku!

Autor: Tanjug

Vesti

04.12.2018

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je ambasadoru Ruske Federacije Aleksandru Čepurinu veliku zabrinutost Srbije zbog najava formiranja vojske tzv. Kosova, suprotno Rezoluciji 1244, jedinom pravnom okviru, koji je u skladu sa međunarodnim javnim pravom i postignutim dogovorima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Čepurin i Vučić razgovarali o trenutnoj situaciji na Kosovu

Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Čepurina da predsednika Putina i rukovodstvo prijateljske Rusije upozori da Srbiju i region kao da neko namerno gura u sukob.

- Srbija ničim ne izaziva nestabilnost, ali ćemo stalnim provokacijama biti dovedeni u bezizlaznu situaciju da štitimo srpski narod na Kosovu i Metohiju. Srbija ne sme da dozvoli progon sopstvenog naroda - rekao je predsednik Vučić, saopštila je pres-služba predsednika.

Ambasador Čepurin je rekao da je pitanje Kosova i Metohije dugotrajan problem za koji treba tražiti razumno rešenje, korisno za sve.

On je naglasio da zvanična Moskva s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i po reagovanjima Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin konstatovali su da dobro teku pripreme za predstojeću posetu predsednika Putina Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
taichy

04.12.2018 11:57

Srbija nece dozvoliti da nasi gradjani budu proterani sa KiM. Imamo svoj stav po pitanju nezavisnosti KiM, i cvrsto ga se drzimo. Spremni smo na razgovor i pronalazenje kompromisnog resenja, ali najava da se formira vojska , uvedene takse , ugrozavanje ljudskih prava nasih gradjana, ne idu u prilog tome.

Nickname

04.12.2018 12:08

Rusija vrlo dobro zna situaciju na Kosmetu. Verujem da će ovoga puta biti još odlučniji potez Moskve.

Una

04.12.2018 12:10

Verujem da će Putin uraditi sve što je u njegovoj moći da pomogne Srbiji u ovim teškim vremenima!

Luka

04.12.2018 12:11

Podrska Rusije u ovim teskim vremenima za Srbiju je od izuzetnog znacaja, nadam se da ce Srbija i Prstina sesti za pregovaracki sto i napokon doci do kompromisnog resenja koje ce zadovoljiti obe strane.