Veselji putuje po "svoje" mišljenje: Ide u SAD zbog vojske Kosova

Autor: Tanjug

Vesti

03.12.2018

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji putuje u SAD u sredu, radi konsultacija o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, piše Koha.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kadri Veselji

Pozivajući se na svoja saznanja iz skupštinskih izora, Koha piše da će Veselji u SAD boraviti nekoliko dana, a očekuje se da će imati sastanke sa visokim zvaničnicima Stejt departmenta.

Ova poseta, prema istim izvorima, biće realizovana pre sednice parlamenta 14. decembra, kada će se poslanici izjasniti o paketu zakona o transformaciji KBS u vojsku. 


Navodi se da će Veselji otputovati u SAD kako bi koordinisao poslove sa američkom državom pre nego što se izglasaju nacrti zakona o vojsci, kao i da bi potpisao nekoliko sporazuma koji imaju za cilj snabdevanje vojske Kosova naoružanjem. 

- Cilj posete su koordinacije sa američkim partnerima pred formiranje vojske, te pomoć SAD za povećanje vojnih kapaciteta - rekao je neimenoani izavor Kohu. 

Predsednik Skupštine, kako se saznaje, imaće sastanke u Pentagonu, u Beloj kući, a boraviće i u Ajovi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading