Nastavlja se šiptarski teror na KiM! Vandali udarili na srpske svetinje: Upali u crkvu u Grnčaru i oskrnavili hram

Autor: Tanjug

Vesti

03.12.2018

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Dok se u Prištini večeras nalazio evropski komesar Johanes Han, u Grnčaru na Kosovu i Metohiji izvršen je razbojnički upad u crkvu svetog Nikole i tom prilikom je izvršena krađa, oštećen inventar i oskrnavljena unutrašnjost hrama", saopštila je Srpska lista.

RepublikaFoto: twitter.com/VincentTriest
Foto: Ilustracija

Najoštrije osuđujući ovaj vandalski čin, Srpska lista naglašava da visoke tenzije, koje su rezultat antisrpskih taksi kojima Priština ugrožava opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, svakoga dana su osnov za druge akcije uperene protiv srpskog naroda.

Odgovornost za svaki napad na Srbe i naše svetinje snose pođednako kosovske i međunarodne institucije koje imaju mandat da osiguraju mir i bezbednost svih građana, navedeno je u saopštenju.

Najoštrije osuđujući ovaj vandalski čin, Srpska lista pozvala je na hitno pronalaženje počinioca, kako bi se poslala jasna poruka da je ovakvo ponašanje i ugrožavanje mira neprihvatljivo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Marija

03.12.2018 20:29

Eto sto rade oni koje podrzava zapad unistavaju Srpske svetinje malo im je progon Srba pa oce da zatru sve sto je Srpsko.

Sara

03.12.2018 20:33

Šiptari iz dana u dan pokazuju da su varvarski narod, koji ne razume reci mir, razgovor i dijalog.

Sara

03.12.2018 20:34

Naroda se ne stide, boga se ne boje. To nisu ljudi. Skrnaviti srpske svetinje je nesto sto je neshvatljivo. Bog sve vidi.

Dacha

03.12.2018 20:36

Zalosno je sto na ovaj nacin Albanci pokusavaju da dodju do svog cilja, ali drzava Srbija nece ustuknuti.