Rasim Ljajić definitivno prelomio: Neću biti ministar u sledećoj vladi

Autor: Tanjug

Vesti

02.12.2018

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar trgovine, turizma i komunikacije Srbije Rasim Ljajić izjavio je da neće biti ministar u sledećoj vladi, bez obzira da li će sadašnja biti rekonstruisana ili će biti održano novi izbori.

RepublikaFoto: Tanjug
Rasim Ljajić

- Bez obzira da li nas očekuju novi izbori ili nova rekonstrukcija, ja u oba ta slučaja više neću biti u Vladi...To je definitivna odluka - rekao je Ljajić u intervjuu za sutrašnji "Bllic".

Kao razlog za ovakvu odluku, on je naveo da je već dugo u politici, da se umorio od operativne dnevne politike, kao i da se i javnost umorila od njega.

Takođe, da donese ovu odluku uticala je i kampanja koju protiv njega vode Moamer Zukorlicć i Vojislav Šešelj, a koja je, kako je istakao, "nezabeležena u parlamentu".

- Ovde je laž postala legitimno oružje političke borbe, politika više nije takmičenje ni ideja niti koncept, već buvlja pijaca gde za pare možete bez ikakvih posledica da napadate političke protivnike. Sve je dozvoljeno, a mi se na sve navikavamo - rekao je Ljajić.

 

 

- Ja u toj kaljuzi ne želim da učestvujem... Naprosto, moram negde da podvučem crtu i prekinem. Čist obraz ne želim da izgubim, a svako moje ostajanje u ovakvom ambijentu za mene znači čist poraz", istakao je Ljajić. 

On je, međutim, dodao da će se posvetiti jačanju svoje Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), ali i da "Šešelj i Zukorlić ostanu na marginama, gde im je i mesto".

Rekao je i da o ovome nije razgovarao ni s predsednikom Aleksandrom Vučićem, ni s premijerkom Anom Brnabić, mada je to i ranije najavljivao.

Na pitanje "Blica" da li će, ako bude izbora, SDPS ponovo biti na listi sa Srpskom naprednom strankom (SNS), on je odgovorio da će s njima prvo razgovarati o sledećim koracima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zozon

03.12.2018 07:57

Šta on ima protiv Šešelja i Zukorilića kada su oni koalcioni partneri i/ili podržavaju vladu u kojoj je on ministar.