Igor Simić, Srpska lista: Nema potvrde o sastanku s Hanom, ali čekaćemo ga

Autor: Tanjug

Vesti

02.12.2018

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Za sada nema potvrde da će se evropski komesar Johanes Han sastati s predstavnicima Srpske liste tokom sutrašnje posete Prištini, a nakon posete Beogradu", izjavio je danas poslanik i potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

RepublikaFoto: youtube.com/Insajder Video
Igor Simić

On je za RTS rekao da će poslanici Srpske liste ostati u zgradi kosovske skupštine tokom noći i sačekati Hanov dolazak, iako on uopšte nije stavio na svoj dnevni red susreta u Prištini i sastanak s poslanicima Srpske liste. 

- Ono što smo dobili kao odgovor na zahtev da se sastanemo sa njim nakon što smo započeli ovaj demokratski politički protest jeste da su oni primili poruku. Isto su nam potvrdili i predstavnici EU u Prištini - rekao je Simić. 

Poslanici Srpske liste zatvorili su se danas u zgradi kosovske skupštine u Prištini, gde će ostati do dolaska Johanesa Hana koga žele da upoznaju sa situacijom i potencijalnom humanitarnom krizom s kojom će se suočiti srpski narod, ukoliko se taksa od 100 odsto na robu iz centralne Srbije hitno ne povuče.

 

 

- Naša odluka je da ćemo ostati ovde da se mirno i demokratski borimo za prava srpskog naroda, a sa druge strane, očekujemo da Johanes Han, ali i svi u EU imaju sluha za probleme s kojima se Srbi suočavaju na KiM - rekao je Simić.

Kada je reč o taksi koja je uvedena Simić je rekao da to znači blokadu distribucije srpskih proizvoda u srpskim sredinama. 

- Ako znamo da bukvalno sve što troše Srbi na prostoru KiM dolazi iz centralne Srbije, to znači da ovih dana već imamo situaciju da klizimo ka humanitarnoj krizi zbog nedostaka hrane, lekova. Štampe nema već 10. i 11. dan na prostoru KiM, a sama situacija je napeta - dodao je Simić. 

Podsetio je i na, kako navodi, protivpravno hapšnje sugrađana u severnoj Kosovskoj Mitrovici, napad na potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, kao i na seriju drugih jednostranih poteza Prištine zbog kojih je život Srba na KiM u poslednjih nekoliko meseci zaista otežan. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Miki

02.12.2018 20:03

Ovo se zove posvecenost i borba za svoj narod.

ana

02.12.2018 20:04

Han mora da saslusa nas narod

Dragan

02.12.2018 20:08

Strpljivo do rešenja

ivana

02.12.2018 20:17

Svaka cast ovom slavnom Srbinu sto sve cini za svoj naraod!