Američka ambasada na Kosovu razočarana, EU ćuti

Autor: Republika

Vesti

02.12.2018

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada SAD na Kosovu razočarana ostavkama koje su podneli gradonačelnici četiri opština na severu Kosova, piše u odgovoru ambasade prištinskoj televiziji K7.

RepublikaFoto: pixabay.com

U odgovoru je američka ambasada ocenila da nije povoljno vreme da se donesu takve odluke i da se svaki problem treba rešiti dijalogom.

Evropska unija nije komentarisala nedavne ostavke gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića, a od institucija Kosova je zatražila da hitno ukinu taksu od 100 odsto koja je uvedena za robu koja se na Kosovo uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je izjavio u više navrata da će taksa biti ukinuta onda kada Srbije prizna nezavisnost Kosova. 


Sutra u Prištini boravi komesar EU za proširenje i dobrosusedske politike Johanes Han a, kako je najavljeno, pitanje taksi će biti glavna tema njegovih razgovora sa predsednikom, premijerom Kosova i predsednikom parlamenta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Goran

02.12.2018 09:47

Bezobrazluku Amerike i osiljenosti kraja nema!

Vasa

02.12.2018 09:48

Konacno neko da ode na Kosovo i da se razocara!

Dante

02.12.2018 09:53

I nas narod je razocaran sa ovim sta mu se desava.

Mališa

02.12.2018 10:00

A nisu razocarani što prištinski političari nastavljaju sa svojom destruktivnom politikom prema nealbanskom stanovništu? A da, ipak su oni njihove marionete.