VESIĆ: Strategija Saveza za Srbiju je da pravi incidente!

Autor: Tanjug

Vesti

01.12.2018

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je danas da opozicioni Savez za Srbiju incidentima u Skupštini Srbije i Skupštini grada Beograda pokušava da skrene pažnju na sebe, jer, kako kaže, očigledno nema politiku, a istovremeno želi da pomeri fokus sa suđenja Patriku Hou u Njujorku koji je optužen za međunarodni šverc oružja, a u kojem je jedan od njihovih lidera Vuk Jeremić svedok.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Goran Vesić

- Sve što su radili u obe skupštine jeste pokušaj skretanja pažnje sa suđenja u Njujorku gde je Jeremić svedok na suđenju Patriku Hou koji je optužen za međunarodni šverc oružja. On tu ima ključnu ulogu, neko ko je sa mesta generalnog sekretara Ujedinjenih nacija pravio poslove s međunarodnom bandom. To se nije desilo u istoriji UN - rekao je Vesić za TV Pink.

Govoreći o situaciji koja se juče dogodila u Skupštini grada Beograda, Vesić je rekao da mu je na sednici Dragan Ðilas pretio i da mu se uneo u lice rekavši mu da će platiti za sve.

- Oni su juče imali strategiju da izazovu incidente u obe skupštine. Videli ste da su Dveri napravile incident u Skupštini Srbije, pa je morala da interveniše predsednica parlamenta. To su usto radili i u gradskoj skupštini - rekao je Vesić i ocenio da je to strategija Saveza za Srbiju, jer su, kako kaže, nezadovoljni podrškom građana i žele da skrenu pažnju na sebe.

On je dodao da je to pogrešna strategija jer, kako navodi, političke stranke treba da se bore nadmetanjem idejama, da nude neka druga rešenja.

- Ono što je još opasnije, u svoj toj želji da promene vlast u Srbiji, oni rade protiv svoje zemlje. To što radi Vuk Jeremić (tvit o Haradinaju), pa naziva Vučića izdajnikom... a smislio je najveću glupost u srpskoj spoljnoj politici sa žalbom Međunarodnom sudu pravde gde smo bili inicijatori da oni udare pečat na jednostranu odluku o nezavisnosti Kosova - rekao je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading