Ekskluzivno! Transkripti sa saslušanja lidera NS u sudu u Njujorku: Ovako je Vuk spajao Hoa sa biznismenima!

Autor:

Vesti

01.12.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Transkripti sa svedočenja bivšeg ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića nedvosmisleno govore da je lider Narodne stranke koristio pozicije predsednika Generalne skupštine UN i tako pomagao Patriku Hou da proširi svoju biznis mrežu! Jeremić je na pitanja američkog tužioca detaljno odgovarao kako je kao predsednik Skupštine u periodu od septembra 2012. do septembra 2013. upoznavao školske drugove sa Harvarda i ljude na visokim položajima sa optuženim Patrikom Hoom.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Vuk Jeremić

Podsećamo da je Srpski telegraf jedini medij iz Srbije koji je u Njujorku pratio ovaj proces protiv bivšeg ministra policije Hongkonga koji je pred sudom u Njujorku optužen za korupcionašku aferu oko podmićivanja, pranja novca i trgovine oružjem. Procenjuje se da je ovim poslovima stekao 2,9 miliona dolara.

Ho je uhapšen u novembru 2017, a u pritvoru je sedeo godinu dana, koliko je američkom FBI bilo potrebno da prikupi sva dokumenta o ovom slučaju. Među tim papirima nalazi se i veći broj mejlova koje su razmenili Ho i Jeremić, a koje je tužilac izneo pred lidera Narodne stranke. Bivši ministar detaljno je opisao kako je Hou pomogao da se poveže saposlovnim ljudima iz celog sveta.

Lozojini signali

T: Gospodine Jeremiću, da li prepoznajete mejl adresu na samom početku, da li je to Hoova?

J: Da, gospodine.

T: Čija je mejl adresa?

J: Mislim da je od doktora Hoa.

T: Kada je poslat ovaj mejl?

J: To je poslato 2. januara 2014. godine.

T: U redu. Sada pogledajte sledeći pasus, molim vas. Da li vidite gde piše: "Hvala što ste posredovali između nas i Emilija"?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Suđenje

J: Da, gospodine.

T: Ko je Emilio?

J: Verujem da doktor Ho misli na direktora meksičke naftne kompanije "Pemeks" (Emilio Lozoja je Jeremićev drug sa studija, prim. aut.).

T: Molim vas da pročitate sledeći red.

J: "Bilo je mnogo unakrsnih poruka i pogrešnih signala."

T: Kako to razumete?

J: Razumem da to znači, pošto sam ih ja upoznao nekoliko meseci pre toga, da su nastavili da razgovaraju jedan s drugim direktno kako bi pokušali da postignu dogovor, ali nisu uspeli, i da su u nekom trenutku usporili, pošto nisu uspeli da to ostvare na način na koji su očekivali.

T: Da li ste ih razumeli da još uvek imaju interes da postignu dogovor?

J: Da, gospodine.

T: Kakav dogovor?

J: Dogovor o tome kako da posluju zajedno u Meksiku, kao kineska kompanija u Meksiku, u smislu partnerstva sa meksičkom državnom naftnom kompanijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading