Predsednik Kipra šalje pismo o Kosovu svim šefovima država EU!

Autor: Tanjug

Vesti

30.11.2018

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Predsednik Kipra Nikos Anastasijadis uputiće u ponedeljak pismo svim šefovima država EU, kao i predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku i Evopske komisije Žan-Klod Junkeru po pitanju Kosova i Metohije", rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug
Nikos Anastasijadis i Aleksandar Vučić

- Važno je da to ne iznesem samo ja kao predsednik Srbije, nego i drugi ljudi koji imaju ugled i hvala mu na tome - rekao je Vučić novinarima u Nikoziji, posle sastanka sa Anastasijadisom.

Istakao je da kiparski predsednik ima ogroman ugled svuda u Evropi i svetu, i da je reč o čoveku kojeg priznaje ceo svet, u šta se, kaže, i lično uverio u Helsinkiju, na samitu Evropske narodne partije.

Vučić je podvukao da Kipar svuda iskreno pomaže Srbije, i ne samo da glasaju za nas, već se i bore sa nama i u tom smislu naveo da je Kipar tražio javno da se skine glasanje o Kosovu sa dnevnog reda Interpola.

- Bilo je zanimljivo kada sam mu rekao da je nemačka vlada, trudeći se da zameri nešto i nama, a ne samo Albancima, rekla da smo krivi zbog Interpola, pa sam se zapitao da li su krive i zemlje EU koje su podržale Srbiju. A, nije ih bilo samo pet, neke članice Unije su bile i uzdržane - rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija na Kipru ima iskrene prijatelje koji nam pomažu po svim pitanjima, od evropskog puta do očuvanja teritorijalnog integriteta.

- Oni pokazuju ljubav prema našoj zemlji i mi njima uzvraćamo kad možemo sa onim snagama koje imamo da pomognemo i u očivanju integriteta njihove države - rekao je predsednik Srbije.

On je dodao da je na sastanku sa predsednikom Kipra razgovarao o tehničkoj saradnji, ali da ne može da ulazi u detalje.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Sasa

30.11.2018 14:33

Predsednik Kipra jos jednom dokazuje svoje prijateljstvo

Jelena

30.11.2018 14:58

Hvala im na ovome. Nama zaista puno znaci.

mara

30.11.2018 14:59

Od vaznosti nam je da nas podrze ostale zemlje i budu uz nas.

Marija

30.11.2018 15:06

Samo napred sto vise pritisaka