Jeremić: Bio sam samo svedok, nisam ni osumnjičen, ni optužen

Autor:

Vesti

29.11.2018

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U našu redakciju stigao je odgovor Vuka Jeremića, lidera Narodne stranke, u kojem se osvrće na pisanja u periodu od 25. maja do 28. novembra 2018. godine, a u vezi sa slučajem Patrika Hoa, koji je u SAD-u optužen za korupciju i pranje novca. Odgovor objavljujemo u celosti.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Vuk Jeremić

Uz Jeremićev odgovor, objavljujemo i priložene prikaze slika pisma državnog tužioca SAD, odnosno overenog prevoda istog.

"Povodom mnoštva laži i kleveta, koje su o meni objavljivane u medijima poslednjih meseci, obaveštavam građane Srbije da je američko državno tužilaštvo zvanično potvrdilo da nisam ni na koji način osumnjičen za stvari u vezi sa kojima sam bio uporno blaćen.

To nedvosmisleno stoji u pismu upućenom od strane nadležnog državnog tužioca Džefrija Bermana, koje dostavljam vašem listu na uvid i objavljivanje.

Istraga američkih organa ni u jednom trenutku nije usmerena protiv mene. U pismu se precizno navodi da nisam optužen, niti osumnjičen, kao i da nemam, i da nikada nisam tražio bilo kakvu nagodbu sa američkim vlastima, te da ću se pojaviti isključivo kao svedok tužilaštva na suđenju bivšem ministru unutrašnjih poslova Hong Konga Patriku Hou, koje počinje 26. novembra u Njujorku.

Moje svedočenje se odnosilo na činjenicu da sam upoznao Patrika Hoa i bivšeg šefa diplomatije Senegala Tidijana Gadija, ne i na njihovu dalju saradnju, jer u njoj nisam učestvovao.

Očekujem da se ovim konačno stavi tačka na kampanju od strane brojnih medija koji su podlegli uticaju aktuelne vlasti, tokom koje se mesecima zasipala javnost o mojoj navodnoj umešanosti u međunarodnu korupciju".

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Janko

29.11.2018 16:29

Kolko su te platili da cutis.

Dobrivoje

29.11.2018 16:34

Sve nam je jasno, Jeremiću!

Rada

29.11.2018 16:34

Nebrini Jeremicu bices i osumnjiceni i optuzeni.

maki

29.11.2018 16:35

hahahah nema sad izvlacenja jeremicu