Novo hapšenje Srba na Kosovu!

Autor: sputniknews.com

Vesti

27.11.2018

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovska policija saopštila ja da je uhapsila četvoricu Srba koji su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja i službenih ovlašćenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

U saopštenju se navodi da je do hapšenja došlo nakon višemesečne istrage Odeljenja za borbu protiv korupcije. Uhapšeni su službenici Ministarstva za infrastrukturu. P. N. (1962), B. D. rođen (1974), B. K. (1980), M. B. (1962).

Za još jednim osumnjičenim se traga.

Osnovano se sumnja da su gorenavedeni službenici na protivzakonit način licencirali teoretska pitanja (ispitivač) za vozačke dozvole. Time su nezakonito uticali na teoretske testove za kandidate za vozačke dozvole, navodi se.

U toku ove policijske operacije izvršeni su pretresi na pet lokacija, od toga u tri kancelarije Ministarstva infrastrukture, jedna je kancelariji u regionalnoj jedinici za vozačke dozvole u Prištini i u jedna je u regionalnoj kancelariji za vozačke dozvole u Đakovici, saopšteno je.

Kosovska policija je u toku kontrole na ovim lokacijama oduzela i nekoliko relevantnih dokaza koji se povezuju sa slučajem kao što su dokumentacija, elektronska oprema, mobilni telefoni itd. Prikupljeni dokazi će biti procesirani prema zakonskoj proceduri, istaknuto je u saopštenju.

Nedavno su u dva navrata uhapšeni visoki službenici ministarstva zdravlja koji se terete za zloupotrebu skoro dva miliona i četiristo hiljada evra. Svih četvoro su kosovski Albanci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
Herc

27.11.2018 10:29

Ako su zaista krivi i treba..ali kod siptara svi Srbi su krivi.

Miss

27.11.2018 10:32

Dokle više???

marko

27.11.2018 10:33

Kosovska policija saopštila ja da je uhapsila četvoricu Srba koji su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja i službenih ovlašćenja.

Aleksa

27.11.2018 10:34

Ne cudi me ovakav vid pritiska je samo zamena prepada ljudi iz sume, samo nesigurnost i strah da se siri, tako banditi funkcionisu