Pompeo poručio Tačiju: Ukinite takse!

Autor: Tanjug

Vesti

27.11.2018

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar SAD Majk Pompeo je, tokom sastanka sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, pozvao prištinske vlasti da ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i da zajedno sa Beogradom rade na izbegavanju provokacija i deeskalaciji napetosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majk Pompeo

Portparolka Stejt departmenta Heder Nojert saopštila je da je Pompeo tokom susreta ponovio "čvrstu američku podršku suverenom, nezavisnom Kosovu, u potpunosti integrisanom u međunarodnu zajednicu".

Pompeo je, kako se navodi, "ohrabrio Kosovo da iskoristi jedinstvenu priliku za postizanje istorijskog sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Srbijom u okviru procesa dijaloga uz posredovanje EU".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

- On je pozvao kosovske vlasti da ukinu takse uvedene na uvoz iz Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i da rade sa Srbijom na izbegavanju provokacija i deeskalaciji napetosti. Normalizacija odnosa izmedu Kosova i Srbije jedini je način za otvaranje puta obe zemlje za buduću integraciju u zapadnu zajednicu nacija. SAD su spremne da pomognu i podrže strane kako bi došle do rešenja koje je održivo, primenjivo i povećava stabilnost - navela je Nojertova.

Tači je ocenio je da je sastanak sa Pompeom bio odličan i da je Kosovo "blagosloveno podrškom SAD".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
ikap

27.11.2018 09:08

SAD mora za promenu znazno Srbiju da podrzi.

taichy

27.11.2018 09:08

Albanska strana morace da ukine odluku koju je donela po pitanju poreza, samo je pitanje vremena. Srbija nece odustati od svog stava po pitanju KiM, nece priznati nezavisnost.Razgovor i kompromisno resenje je ono sto Srbija nudi, i sto prihvata.

Slavica

27.11.2018 09:35

Ajde Taci sad da te vidimo! Poslusaj sefa!

Mila

27.11.2018 09:38

Amere će morati da slušaju.