(FOTO) Ramuš i Rama nastavljaju sa provokacijama: Odali počast teroristi, pa onda uradli ovo

Autor:

Vesti

26.11.2018

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bagra! Predstavnici samozvane kosovske vlade i Vlade Albanije nastavili su sa besprizornim provokacijama i prilikom odavanja počasti šiptarskom teroristi Ademu Jašariju. Na ceremoniji u Prekazu, euforično su ukrstili ruke u simbol dvoglavog orla, što je Ramuš Haradinaj ponosno objavio na svom Fejsbuk profilu - čime se pametan stidi, budala se ponosi!

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Šiptarska ekipa danas na Jašarijevom grobu u Prekazu

Premijer Albanije, Edi Rama, rekao je da su danas u Prekazu "u čast slave i istorije porodice Jašari", preneo je portal Indeksonlajn.

- Delimo slavnu istoriju ove porodice i verujem da nema boljeg mesta sa kojeg svim Albancima, gde god da su, da čestitam praznik zastave sa dvoglavim orlom, simbolom koji treba da nas inspiriše svaki dan - rekao je Rama.

Prisutni su bili predsednik parlamenta Kadri Veselji i predstavnici porodice Jašari.

Rifat Jašari je svim Albancima čestitao 28. novembar, Dan albanske zastave i izrazio nadu da će Albanci, gde god da su, uvek biti zajedno.

Fudbaleri povukli nogu sa ukrštanjem ruku u orla

Može se reći da su Granit Džaka i Đerdan Šaćiri povukli nogu u ovoj šiptarskoj provokaciji kada su  golove proslavili ukrštajući ruke i tako formirajući prstima neku vrstu pantomimične ptice.

Gest reprezentativaca Švajcarske, obojice poreklom Albanaca sa naših prostora, i od domaćih i od svetskih medija ocenjen je kao provokacija, a evo i zašto.

I Srbi i Albanci neodvojivo su vezani za dvoglavog orla

Ovako ukrštene ruke simbolizuju crnog dvoglavog orla i inicijalno su bile znak države Albanije jer se ova ptica nalazi na njihovom grbu i zastavi.

Dvoglavi orao je prvobitno bio simbol Vizantijskog carstva, i predstavljao je duhovnu i svetovnu vlast njegovih vladara.

Kasnije je postao uobičajni heraldički motiv i tokom istorije se nalazi na grbu nekolicine istočnoevropskih država uključujući i Srbiju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zastava Akbanije

Na prostoru današnje Albanije se tokom srednjeg veka dugo koristio motiv dvoglavog orla, najpre od vizanitijskih, a kasnije i od srpskih vlastelina koji su vladali ovom teritorijom.

Raspadom srpskog carstva, mnogi lokalni vladari nekadašnjeg carstva su koristili istu ili barem sličnu heraldiku.

Prema verovanju albanskih istoričara, sadašnji grb ove države načinjen je prema pečatu vođe albanske pobuna u srednjem veku – Đurađa Skenderbega. Za simbol je izet u periodu buđenja albanske nacionalne svesti s kraja XIX i početka XX veka, mada valja pomenuti da je orao sa Skenderbegovog grba bio – beo.

Sadašnja zastava i grb Albanije zvaničnu su usvojeni 1992. ali su i pređešnje albanske države –Kraljevina Albanija i posleratna komunistička država, koristile skoro iste simbole.

Podsetimo, Jašari je stradao u martu 1998. kada je srpska policija opkolila kuću u kojoj se krio.

U opsadi su poginuli i Adem Jašari i njegov brat Hamza. Ukupno je poginulo 38 terorista i 28 civila, žena i dece, uglavnom članova porodice Jašari. 

Tada Adem Jašari pokazuje svoje pravo lice. Odbijajući da se preda, ubija svog sestrića zbog "kukavičluka", a teroristi žene i decu koriste kao živi štit, očekujući pojačanja iz okolnih albanskih sela, kao i opšti ustanak u Drenici.

Međutim, to se nije dogodilo, a Adem Jašari je svesno žrtvovao članove svoje porodice, bez obzira na pol i uzrast.

Tog i takvog Adema Jašarija, kriminalca, seoskog kabadahiju i teroristu, vlasti kosovskih Albanaca uzdižu na rang Skenderbega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Novak

26.11.2018 17:44

Odvratnog li naroda majko mila.