Srpski telegraf probio blokadu: Na Kosovo stigli neki lekovi i novine iz centralne Srbije!

Autor: sputniknews.com

Vesti

26.11.2018

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle četiri dana blokade robe iz centralne Srbije, pojedine dnevne novine i određena količina lekova stigli su na Kosovo i Metohiju.

Foto: printscreen/TV Prva
Srpski telegraf na kućnom pragu

Novine nisu stigle na kioske, već su razdeljene po zgradama, ponegde su stavljane u sandučiće, a negde ostavljane ispred vrata stanova, javlja izveštač Tanjuga. Na snimku Televezije Prva možete da vidite da su blokadu, između ostalih, probile i naše novine - Srpski telegraf!

Hleb, mleko i mlečni proizvodi iz centralne Srbije ne dolaze u Zvečan već četiri dana, od kada je Priština uvela takse od 100 odsto. Na pijaci za vikend nije bilo prodavaca mesa iz kopaoničkih sela. Sve je manje lekova, a najteže je sa rezervama kiseonika, javlja izveštač RTS-a.

 

 

Predsednica Udruženja "Majka devet Jugovića" Svetlana Stević kaže da Kosmetu preti teška socijalna situacija.

Prema njenim rečima, to udruženje se već 17 godina trudi da najugroženijem stanovništvu na Kosovu i Metohiji dopremi hleb, a sada imaju brašna za svega 10 dana.

Stevićeva je rekla da su se javili i novi korisnici narodnih kuhinja koji traže pomoć, jer sada ne mogu da plaćaju hranu po novim cenama.

- To su porodice sa većim brojem dece - kaže predsednica Udruženja "Majka devet Jugovića" i ističe da ako ne uspeju da uvezu brašno, narodne kuhinje će se zatvoriti.

Srbi sa Kosmeta najavili su za sutra miran protest zbog taksi koje je Priština uvela pre četiri dana, kao i zbog upada jedinice Rosu na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (56)

Loading
Nesko

26.11.2018 09:03

Krajnje je vreme da se Pristina dozove pameti i omoguci Srbima na KiM normalan i miran zivot.

kaja

26.11.2018 09:03

Boze,oprosti im jer ne znaju sta cine.

Mina

26.11.2018 09:06

Polako samo, i ovome ce doci kraj.

sasa

26.11.2018 09:37

@Mina - Nicija nije gorela do zore,pa ni njihova